Finanssiala: Kiira-rajuilman aiheuttamat tuhot jäämässä melko pieniksi

Myrsky aiheutti pelastuslaitoksille 746 tehtävää, mikä on tämän vuosikymmenen vuorokausiennätys.

Kotimaa
Kiira-rajuilman lauantai-iltana kaatama puu Lielahdentiellä Lauttasaaressa Helsingissä sunnuntaiaamuna 13. elokuuta.
Kiira-rajuilman lauantai-iltana kaatama puu Lielahdentiellä Lauttasaaressa Helsingissä sunnuntaiaamuna 13. elokuuta.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Finanssialan etujärjestön mukaan Kiira-rajuilman aiheuttamat tuhot vaikuttavat jääneen kohtalaisen pieniksi.

Euromääräistä arviota ei ole vielä saatavilla, mutta vahingot näyttävät jäävän vähäisemmiksi kuin esimerkiksi vuoden 2011 Hannu- ja Tapani-myrskyjen, Finanssiala tiedottaa. Näistä myrskyistä vakuutusyhtiöt maksoivat korvauksia yhteensä yli 102 miljoonaa euroa.

Eniten tuhoa Kiira aiheutti metsävahinkoja, joiden arvioidaan nousevan noin kolmeen miljoonaan euroon. Vertailun vuoksi vuoden 2010 Asta-, Veera-, Lahja- ja Sylvi-myrskyt aiheuttivat metsävahinkoja yhteensä lähes 50 miljoonaa euroa.

Henkilövahinkoja Kiira aiheutti puolenkymmentä. Myrskyn puhkeamisen aikaan Suomessa oli meneillään useita suuria yleisötapahtumia, joten henkilövahingotkin jäivät siihen nähden pieniksi.

Vakuutusyhtiöiden saamat vahinkoilmoitukset koskivat lähinnä ukkosen rikkomia sähkölaitteita, kaatuneita puita, vaurioituneita ajoneuvoja ja vahingoittuneita rakennuksia kuten kattojen irtoamisia.

– Myrskyiltana ja seuraavan päivän aikana pelastuslaitoksilla oli 746 tehtävää, mikä on tämän vuosikymmenen vuorokausiennätys, sanoo Finanssiala ry:n vahingontorjunnasta vastaava johtaja Risto Karhunen tiedotteessa.

Kiira-rajuilma moukaroi eteläistä Suomea lauantaina 12. elokuuta.