1. yle.fi
  2. Uutiset

Mitä tapahtuu kun voittorivi osuu kohdalle? – Kemin kaupunginteatterin syksyssä on komediaa, draamaa ja musiikkia

Kemin kaupunginteatterin tunteikkaassa syksyssä on paljon sävyjä Kemistä.

teatteritaide
Onnennumerot.
Kemin kaupunginteatteri

Kemin kaupunginteatterin juhlavuosi huipentuu lukuisiin tunteisiin näyttämöillä. Teatterin 70- vuotisjuhlanäytelmänä nähdään Ritva Siikalan näytelmä Kemin tyttö. Luvassa on myös muun muassa monologi, farssi, viihdekonsertti ja improvisaatioteatteria.

– Monenlaisia ruokalajeja, jotka toivottavasti vetoavat monenlaisiin yleisöihin, toteaa teatterinjohtaja Sarianne Paasonen.

Ensimmäisenä syksyn ensi-iltana suurella näyttämöllä nähdään Onnennumerot, joka on komedia perheestä ja lottokupongista.

– Sitä ei ole täälläpäin Suomea tehty ja vetoaa aika monentyyppiseen yleisöön, niin farssin kuin tummemman komedian ystäviin. Se tosi hyvin kirjoitettu näytelmä, Paasonen jatkaa.

Kemin teatteri on saanut myös paljon uusia työntekijöitä. Kapellimestarin lisäksi teatterissa on kaikkiaan viisi uutta näyttelijää eri pituisilla sopimuksilla.

Muun muassa rovaniemeläinen pariskunta näyttelijä Timo Vuento sekä kapellimestari Anna Laakso ovat kumpikin vuoden pestillä Kemissä. Vuento näyttelee Onnennumerossa mummon lottokuponkia hamuavaa sukulaista.

– Siinä on perhesarjan piirteitä, herskyvää tekstiä ja samaan aikaan valtavan isoja tunteita, Vuento kuvailee.

Timo Vuento ja Anna Laakso sekä Taimi
Timo Vuento, Anna Laakso ja Taimi-vauva.Minna Aula / Yle

Kemiläistä tunnelmaa lavalla

Kapellimestari Anna Laakso työstää draamallista viihdekonserttia Sikojen rakkaus. Teos pohjautuu kaupunginteatterin edesmenneen kapellimestarin Sami Itkosen teoksiin. Sikojen rakkaus nähdään ensi-illassa 30. marraskuuta.

Teatterinjohtaja sanoo, että musiikkiteatteria Itkosen tuotannosta on suunniteltu pitkään ja nyt se toteutuu.

– Samin pitkäaikainen ystävä ja työtoveri Hannele Kauppinen ohjaa itseoikeutetusti ja kaupunginorkesteri on mukana, jota ilman ei voisi tehdä, Paasonen toteaa.

On kunnia asia, että hän otti yhteyttä ja kertoi, että haluaisi tehdä teoksen Kemiin.

Sarianne Paasonen

Paasonen on tyytyväinen teatterin 70-vuotisjuhlanäytelmään Kemin tyttö, joka tulee ensi-iltaan 28. lokakuuta. Ritva Siikalan näytelmä pohjautuu Kemissä lapsuutensa viettäneen kirjailijan ja ohjaajan omakohtaisiin kokemuksiin. Siinä on eksotiikkaa ja romantiikkaa.

– Ritva Siikala on yksi Suomen teatterihistorian suuruuksista. On kunnia asia, että hän otti yhteyttä ja kertoi, että haluaisi tehdä teoksen Kemiin ja onnellisten sattumien kautta saimme täydellisen juhlavuosinäytelmän, Paasonen sanoo.

Lue seuraavaksi