1. yle.fi
  2. Uutiset

Simon monitoimikenttä Sporttiboksi vihittiin käyttöön – toinen kenttä jo suunnitteilla

Kesän aikana ahkerassa käytössä ollut Simon monitoimikenttä vihittiin virallisesti käyttöön keskiviikkona.

liikunta
Simon monitoimikentän avajaisissa pelattiin myös Simon koulun oppilaiden ja PS Kemin edustusjoukkueen välinen virallinen vihkiäisottelu.
Kentän avajaisissa pelattiin Simon koulun oppilaiden ja PS Kemin edustusjoukkueen välinen virallinen vihkiäisottelu.Soile Vakkala

Viime keväänä valmistunut Simon ässäkenttä on ollut ahkerassa käytössä koko kesän ajan. Keskiviikkona Simon alakoulun pihalla oleva monitoimikenttä vihittiin käyttöön virallisesti ja se sai paikallisnimekseen Sporttiboksi.

Sateesta huolimatta avajaisiin oli saapunut paikalle noin 300 ihmistä. Vihkiäispuheiden ja muun ohjelman lisäksi avajaisissa pelattiin Simon koulun oppilaiden ja PS Kemin edustusjoukkueen välinen virallinen vihkiäisottelu.

Uudella monitoimikentällä voi harrastaa useita eri liikuntalajeja ja se on kaikille avoin.

– Monitoimikenttä ja pelivälineet tarjoavat erinomaiset puitteet liikuntatunneille ja kenttä on kesästä lähtien ollut vilkkaassa käytössä myös koulupäivien jälkeen, kertoo Simon koulun rehtori-sivistystoimenjohtaja Matti Poikela.

– Uusi kenttä on koululaisten ja kaikkien muidenkin kuntalaisten käytössä, korostaa vapaa-aikatoimenjohtaja Soile Vakkala.

Simon monitoimikentän avajaiset.
Avajaisia juhlisti noin 300 ihmistä.Soile Vakkala

Vastaavia monitoimikenttiä on jo useita eri puolilla maata ja myös Meri-Lapin alueella. Kuntien, Suomen Palloliiton ja S-ryhmän yhteistyön tavoitteena on rakentaa sata kenttää suomalaisten alakoulujen pihoille. Ensimmäiset kentät vihittiin käyttöön vuonna 2011.

Simoon suunnitellaan myös toista monitoimikenttää.

– Tarkoituksena on hakea rahoitusta toiseen kenttään, joka tulisi Maksniemen koulun ja päiväkodin lähistölle. Aivan tarkka paikka on vielä mietinnässä, Vakkala sanoo.

Lue seuraavaksi