Mahdollisesti viallisia haulikon patruunoita vedetään myynnistä – poliisihallitus varoittaa Euroopan-laajuisesti

Vialliseksi epäillyt panokset ovat Bornaghi Steel Magnum HVS 12/76 -merkkisiä. Niitä on myynyt joensuulainen maahantuoja Jokierä Oy.

ampuma-aseet
Jokierän FB-päivitys.
Jokierän FB-sivu

Bornaghi Steel Magnum HVS 12/76 -merkkisissä haulikon patruunoissa epäillään olevan vikaa.

Patruunoita myynyt joensuulainen maahantuoja Jokierä Oy on kuullut asiakkailtaan, että panoksia ammuttaessa on havaittu liian alhainen paine ja lähtönopeus. Silloin vaarana on, että patruuna jää piippuun.

Riskinä on ampujan loukkaantuminen.

Jussi Kytösaari

Poliisihallituksesta vahvistetaan tilanne.

– Ruuti ei välttämättä syty kunnolla, jolloin haulit voivat jäädä piippuun. Kun hauli ei lähde piipusta, paine rikkoo aseen. Riskinä on tällöin ampujan loukkaantuminen, sanoo ylitarkastaja Jussi Kytösaari.

Vaikka maahantuoja on Joensuussa, on mahdollista, että kyseisiä haulikon patruunoita on ympäri Suomen.

Varoittelutiedote muiden maiden viranomaisille

Jokierä ilmoittaa takaisinvedosta Facebook-sivullaan.

Bornaghi Steel Magnum HVS 12/76 haulikon patruunan toiminnassa on havaittu mahdollinen ongelma ja siitä johtuen tuotteelle järjestetään turvallisuussyistä takaisinveto. Patruunaa ammuttaessa on havaittu mahdollinen liian alhainen paine ja lähtönopeus, jolloin on vaarana, että patruuna saattaa jäädä piippuun ja näin aiheuttaa vaaratilanteen.

Tuote on palautettava ostopaikkaan ja sitä ei saa ampua. Mahdollisesti vialliset patruunat tulee palauttaa ostopaikkaan tai Matkahuollolla (palautusnumero 9504927)

Tuotteet on ollut pakattuna 25 kpl laatikoihin, joiden valmiste-erä on ollut 170254, latausmäärä 36 g, kaliperi 12/76 ja haulikoot 3,3 mm ja 3,81 mm.

Poliisihallituksen ylitarkastaja Jussi Kytösaari toteaa, että yritys toimi oikein tuotteen takaisinvedossa.

– Ihmisten turvallisuus on tärkeintä, ja on pelattava varman päälle.

Poliisihallitus tekee nyt keskiviikkona muiden maiden viranomaisille EU-laajuisen tiedotteen, jossa varoitetaan haulikon patruunoiden mahdollisesta viallisuudesta.