Texasin tulvissa kerrotaan jo 30 kuolonuhrista – Harvey iski nyt Louisianaan

Myrskyn ennustetaan heikkenevän trooppiseksi matalapaineeksi iltaan mennessä, mutta se tuo silti rankkasateita myös Louisianaan.

tulvat
Ihmisiä evakuoitiin kodeistaan Harveyn aiheuttamien tulvien jäljiltä Houstonissa Texasissa 28. elokuuta.
Ihmisiä evakuoitiin kodeistaan Harveyn aiheuttamien tulvien jäljiltä Houstonissa Texasissa 28. elokuuta. Scott Olson / AFP

Yhdysvalloissa Texasin viranomaiset kertovat jo ainakin 30 ihmisen kuolleen Harvey-myrskyn ja sen nostamien tulvien takia.

Aiemmin on puhuttu alle kymmenestä kuolleesta. Paikallisviranomaisten uusista luvuista raportoi muun muassa sanomalehti New York Times. (siirryt toiseen palveluun)

Kuolleiden määrä saattaa vielä nousta, kun etsinnät ja pelastustyöt etenevät.

Yli puolitoista miljoonaa ihmistä on määrätty lähtemään kodeistaan tulva-alueilla. Hätämajoitukseen on Punaisen Ristin mukaan hakeutunut 17 000 ihmistä.

Pahoista tulvista kärsitään muun muassa miljoonakaupunki Houstonissa. Kaupunkiin määrättiin tiistaina ulkonaliikkumiskielto iltakymmenen ja aamuviiden väliseksi ajaksi. Toimenpiteellä pyritään estämään ryöstelyä.

Etelä-Texasiin on annettu paikoin varoituksia hyökytulvista.

Harvey rantautui Louisianaan

Harvey-myrsky rantautui keskiviikkona puoliltapäivin Suomen aikaa uudelleen Texasin naapuriosavaltiossa Louisianassa. Tarkka sijainti on Cameronin kohdalla, parisataa kilometriä Houstonista itään.

Myrsky ei ole enää läheskään yhtä voimakas kuin viime viikonvaihteessa. Yhdysvaltain kansallinen hurrikaanikeskus ennustaa sen heikkenevän trooppiseksi matalapaineeksi keskiviikkoiltaan mennessä.

Harvey tuo Louisianaan kuitenkin rankkasateita ja nostaa tulvia ennen liikkumistaan kohti Arkansasin, Tennesseen ja Missourin osavaltioita.

Suuri joukko ihmisiä useissa osavaltiossa tulee vielä tuntemaan myrskyn vaikutukset, muotoilee kansallisen hurrikaanikeskuksen meteorologi Dennis Feltgen.

Lähteet: Reuters, AP