Hyppää sisältöön

Finlayson aikoo pitää kiinni tasa-arvokampanjansa hengestä – "Olemme pahoillamme, että lakia tulkitaan näin tiukasti"

Tasa-arvovaltuutettu kehottaa yhtiötä täsmentämään markkinointia.

Toimitusjohtaja Jukka Kurttilan mukaan Finlayson aikoo pitää kiinni tasa-arvokampanjansa hengestä tasa-arvovaltuutetun moitteista huolimatta. Kuva: Johanna Manu / Yle

Tekstiiliyritys Finlayson aikoo pitää kiinni tasa-arvokampanjansa hengestä, sanoo toimitusjohtaja Jukka Kurttila STT:lle. Tasa-arvovaltuutettu vaatii muutoksia yhtiön kampanjaan, joka pureutuu naisten ja miesten väliseen palkkatasa-arvoon ja jossa naiset maksavat kampanjan aikana euron ostoksista 83 senttiä.

Tasa-arvovaltuutettu moittii Finlaysonin kampanjaa siitä, että se asettaa tasa-arvolain vastaisesti mies- ja naisasiakkaat keskenään eriarvoiseen asemaan.

Finlayson on antanut tasa-arvovaltuutetulle tarkennuksen, jonka mukaan kuka tahansa sukupuoleen katsomatta voi saada alennuksen. Tasa-arvovaltuutettu kehottaa Finlaysonia täsmentämään markkinointiaan niin, että tämä käy selväksi.

–  Muussa tapauksessa Finlaysonin kampanja asettaa tasa-arvolain vastaisesti mies- ja naisasiakkaat keskenään eriarvoiseen asemaan, valtuutetun tiedotteessa todetaan.

Kurttila kuvailee, että Finlaysonilla ollaan pahoillaan valtuutetun lausunnosta. Kurttilan mukaan kampanjan markkinointiin tehdään muutoksia, mutta niin, että alkuperäinen sanoma ei katoa.

–  Emme luovu kampanjan hengestä ollenkaan, pidämme siitä kiinni väkevästi. Olemme pahoillamme tästä, että lakia tulkitaan näin tiukasti, Kurttila sanoo.

Tasa-arvovaltuutetulle tuli yhteensä 16 kampanjaan liittyvää valitusta ja lukuisia yhteydenottoja.

.
.