Houstonissa pahin ohi? – Pormestari: Baseball-ottelua perjantailta ei peruta

Harvey-myrskyn laannuttua ja siirryttyä Louisianaan myrskyn keskelle joutuneesta suurkaupungista alkaa kuulua toipumisen merkkejä.

Vapaaehtoistyöntekijä auttoi keskiviikkona purkamaan lahjoituksena saatua juomavesilastia Atlantassa, Georgiassa. Kuva: EPA

Yhdysvaltain viidenneksi suurimmassa kaupungissa tulvavedet ovat kaupunkilaisten helpotukseksi alkaneet vihdoin laskea. Myös muita positiivisia merkkejä on ilmassa.

Kaupungin pormestari Sylvester Turner ilmoitti, että baseball-joukkue Houston Astrosin perjantaille suunniteltua peliä ei peruta.

Lentokenttiä avataan

Kaupungin lentokentät ovat ilmeisesti myös selvinneet myrskystä melko hyvin ja ne otetaan jälleen pikku hiljaa käyttöön vielä keskiviikon aikana.

Pormestarin mukaan tilapäissuojiin evakuoituja asukkaita aletaan kuljettaa takaisin koteihinsa niin pian kuin mahdollista.

Pormestari kertoo puhuneensa öljy-yhtiön edustajan kanssa, ja hänelle on vakuutettu, että polttoainettakin riittää kaikkiin tarpeisiin.

Vaikka vesi on lähtenyt laskuun ja auringonkin on nähty pilkahtelevan harmaalta taivaalta niin tulvien ennustetaan jatkuvan vielä pitkään, jopa viikkoja.

Kaupunkilaiset joutuvat mm. jännittämään kestävätkö padot.

Lähes sadan miljardin dollarin menetykset

Keskiviikkona esitettiin uusia arvioita Harvey-myrskyn taloudellisista vaikutuksista. Reutersin mukaan tappiot voivat nousta 70–90 miljardiin dollariin eli noin 68–75 miljardiin euroon.

Houstonin pormestari kiirehti hallitusta myöntämään rahaa katastrofin hoitoon, jotta liittovaltio avaisi rahahansa niin pian kuin mahdollista.

Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan Harvey liikkuu tällä hetkellä Louisianassa, noin 56 kilometriä Charles-järvestä luoteeseen ja tuo mukanaan noin 64 kilometriä tunnissa puhaltavia tuulia.

Lähde: Reuters