"Koko Amerikka suree kanssanne" – Trump korjasi Missourissa sen, mistä häntä Texasissa kritisoitiin

Missourissa puhunut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ei säästellyt sympatiasanoissa, kun hän puheensa aluksi muisti Harvey-myrskyssä kärsineitä.

Springfield (Missouri)
Trump
Yhdysvaltain presidenttiä briifataan Harvey-myrskyn tilanteesta paloasema viidellä, Corpus Christissä, Texasissa tiistaina.EPA

– Olemme täällä kanssanne tänään, olemme kanssanne huomenna ja olemme kanssanne joka päivä palauttamassa, uudistamassa ja jälleenrakentamassa, Yhdysvaltain presidentti sanoi Springfieldissä Missourissa.

Trump vieraili myrkystä kärsineillä alueilla Texasissa tiistaina ja joutui kritiikin kohteeksi Corpus Christissä. Muun muassa George W. Bushin lehdistöpäällikkönä toiminut Ari Fleischer arvosteli Trumpia empatian puutteesta kärsiviä kohtaan.

Sprinfieldissä Trump muisti Harvey-myrskyssä toimineita pelastustyöntekijöitä ja sanoi, että he ovat tehneet "sankarillista työtä pelastaessaan lukemattomia ihmishenkiä." Trumpin mukaan ystävät ovat auttaneet ystäviä ja tuntemattomat tuntemattomia.

Trump sanoi, että rakkaidensa menettäneiden puolesta rukoillaan ja texasilaiset saavat kaiken sen avun, mitä heille voidaan antaa.

Trump aikoo palata myrskyn runtelemalle alueelle vielä lauantaina ja tavata muutamia katastrofista selvinneitä, kertoo Valkoisen talon tiedottaja.

Pääosa Trumpin puheesta käsitteli verotusta. Hän toisteli vaalikampanjastaan tuttuja teemoja ja väläytti yritysveron laskemista 15 prosenttiin.

Pohjois-Koreaa hän ei puheessaan tällä kertaa maininnut lainkaan.

Lähteet: AP, Reuters