1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yhdysvallat

Gallup: Yli puolet yhdysvaltalaisista äänestäjistä kokee Trumpin repivän maata kahtia

Vain 33 prosenttia oli sitä mieltä, että Trump on lähentänyt amerikkalaisia.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump Kuva: Chris Kleponis / EPA-EFE / Pool

Reilu puolet yhdysvaltalaisäänestäjistä kokee presidentti Donald Trumpin repivän maata kahtia. Tämä käy ilmi Fox News -kanavan teettämästä kyselystä (siirryt toiseen palveluun).

56 prosenttia vastanneista katsoi Trumpin jakavan maan kansalaisia. Vain 33 prosenttia oli sitä mieltä, että Trump on lähentänyt amerikkalaisia.

Kyselyn mukaan yhdysvaltalaisäänestäjien tyytyväisyys maansa tilaan on ylipäätään laskussa. Maan suuntaan tyytyväisiä oli 35 prosenttia vastaajista, eli kymmenen prosenttiyksikköä vähemmän kuin samassa kyselyssä huhtikuussa. Tyytymättömien määrä oli noussut 11 prosenttiyksikköä 64:ään prosenttiin.

Tyytymättömyys Yhdysvaltain tilaan ja suuntaan ei ole ollut yhtä alhaalla samassa kyselyssä sitten vuoden 2013.

Trump sai vastaajilta parhaat arviot talousasioiden, terrorismin ja hurrikaani Harveyn hoidosta. Pettyneimpiä vastaajat olivat Trumin tapaan hoitaa vero- ja maahanmuuttoasioita, ympäristöasioita ja terveydenhoitoa. Risuja tuli myös Trumpin tavasta vastata Pohjois-Korean uhkaan ja Venäjä-suhteista.

Kyselyä varten haastateltiin noin tuhatta rekisteröitynyttä äänestäjää sunnuntain ja tiistain välisenä aikana. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lue myös:

"Koko Amerikka suree kanssanne" – Trump korjasi Missourissa sen, mistä häntä Texasissa kritisoitiin