DI-koulutus alkaa Turussa Lappeenrannan teknillisen yliopiston tarjoamana

Koulutusohjelma on osa tekniikan alan yhteistyöyliopiston tarjontaa.

diplomi-insinöörit
Valmet Automotive Maeyer Turku.
Yle

Lappeenrannan teknillinen yliopisto LUT ryhtyy kouluttamaan diplomi-insinöörejä Turussa lokakuussa. Koulutuksen tavoitteena on tuottaa sähkö- ja konetekniikan diplomi-insinöörejä erityisesti meri- ja autoteollisuuden tarpeisiin. Koulutusohjelma on osa tekniikan alan yhteistyöyliopiston tarjontaa.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtorin Juha-Matti Saksan mukaan uuden ohjelman nopea aloitus johtuu Varsinais-Suomen teollisuuden toiveista palkata diplomi-insinöörejä.

– Uusi kone- ja sähkötekniikan diplomi-insinööriohjelma on juuri sitä, mitä yritykset ovat pyytäneet. Me Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa haluamme aloittaa tämän ohjelman nopealla aikataululla, koska me pystymme sen tekemään, sanoo rehtori Juha-Matti Saksa yliopiston tiedotteessa.

Yhdessä onnistuminen edellyttää myös Varsinais-Suomen yrityksiltä merkityksellisiä työ- ja harjoittelupaikkoja.

Juha-Matti Saksa

Opetus toteutetaan lähi-, monimuoto- ja verkko-opetuksena opiskelijan tarpeet huomioiden. Opiskelu soveltuu työn ohessa suoritettavaksi. Ohjelma on suunnattu ammattikorkeakouluinsinööreille ja yliopistotasoisen kandidaattitutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää osaamistaan. Hakuaika päättyy syyskuun lopussa.

– Yhdessä onnistuminen edellyttää myös Varsinais-Suomen yrityksiltä merkityksellisiä työ- ja harjoittelupaikkoja ja seutukunnalta houkuttelevia asumisympäristöjä ja niihin liittyviä palveluita, rehtori Juha-Matti Saksa sanoo.

Turun yliopisto tukee yhteistyöyliopiston toimintaa, mutta oman teknisen tiedekunnan saamista Turun yliopistoon ei ole vielä haudattu.