Hyppää sisältöön

Kauppaketjut: Ei aikeita supistaa lähikauppaverkostoa Kuopiossa – pikemminkin päinvastoin

Keskon verkosto kasvaa lähiaikoina kahdella marketilla. Myös PeeÄssästä kerrotaan, ettei se ainakaan ole pienentämässä verkostoaan.

Kuopion kaupunkialueella toimivien ruokakauppojen tilanne on kuluttajan kannalta hyvällä tolalla, ainakin jos isoja ketjuja on uskominen. Sekä Keskoa että PeeÄssää kiinnostaa nyt lähikauppaverkoston kehittäminen. Isojakaan kauppapaikkoja ei jätetä retuperälle, mutta kauppoja tahdotaan kehittää tasaisesti.

– Meistä kukaan ei aina asioi lähikaupassa tai aina hypermarketissa, vaan erilaisissa tarpeissa käytetään erilaista kauppaa, sanoo Keskon Itä-Suomen aluejohtaja Jari Kuosmanen. Samalla linjalla on myös PeeÄssä.

– Olemme lisänneet lähikauppaverkostoa ja missään tapauksessa ei ole tarkoitus pienentää sitä. Kokonaispalvelu on tärkeää, eli halutaan tarjota lähipalvelua ja myös isompien ostosten mahdollisuus, toteaa PeeÄssän toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää.

Kankaanpään mukaan kehitys myynnin kannalta on kuitenkin parhainta keskisuurissa ja isoissa kaupoissa.

– Kysymys ei ole niinkään, että painopiste muuttumassa vaan nimenomaan siitä, että kaikkia osa-alueita halutaan kehittää, hän kertoo.

Pieniä muutoksia Kuopion kauppavalikoimaan

Matkuksen kauppakeskuksessa aloittava K-Supermarket avaa ovensa marraskuussa. Kesko avaa myös uuden K-Marketin Rypysuolle nykyisen Salen tiloihin uuden vuoden tienoilla, sillä Peeässän vuokrasopimusta ei jatkettu. Kesko osti aiemmin Suomen Lähikaupan, jonka Siwat ja Valintatalot on jo muutettu K-ketjun kaupoiksi.

Niiralan Salen muutettua vanhasta kiinteistöstään entisen ABC-aseman paikalle jäi vanha kauppapaikka tyhjäksi. PeeÄssältä kerrotaan, että suunnitelmia tilan käyttöön on jo tehty, mutta niistä tiedotetaan myöhemmin.

Keskolla on lisäksi menossa kolmevuotinen konseptiuudistus, jossa kauppojen ja brändin visuaalinen ulkonäkö päivitetään. Yksi muutos on myös se, että yhä useammin pienimpien K-Marketien kauppiaat saattavat olla kauppiaina useammassa kuin yhdessä kaupassa.

– Kauppiaankin tulot voivat muodostua pienistä puroista. On pieniä paikkoja, mutta niitä on sitten useampia, niin kauppiaskin saa perheelle [ruokaa], Jari Kuosmanen selittää.

.
.