1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi: etsitty tummahiuksinen nainen liittyy todennäköisesti Laukaan lapsisieppaukseen

Puolitoistavuotias lapsi katosi vaunuista Laukaassa maanantaina. Lapsi löytyi pian, mutta poliisi tutkii tapausta vapaudenriistona.

lapsikaappaukset
Poliisi suoritti tutkintaa eristetyllä alueella Laukaan Vihtavuoressa 28. elokuuta
Poliisi eristi tapahtuma-alueen maanantaina.Tommi Anttonen / Lehtikuva

Poliisi on jatkanut Laukaan maanantaisen lapsisieppauksen tutkintaa. Poliisin tiedotteen mukaan epäily lapsen vapaudenriistosta ei ole jäänyt pelkäksi epäilykseksi.

– Kyllä me todennäköistä rikosta epäilemme. Tutkinnassa on tullut aivan selväksi, että omin avuin lapsi ei ole löytöpaikalle päässyt, vahvistaa tapauksen tutkintaa johtava rikoskomisario Markku Latavala.

Tutkinnan aikana on selvinnyt, että nainen, josta poliisi aiemmin pyysi havaintoja, liittyy todennäköisesti vapaudenriistoon.

Kyseessä on nuorehko noin 165 cm pitkä nainen, jolla on tummahkot olkapäille ulottuvat hiukset. Maanantaina hän oli pukeutunut tummiin vaatteisiin.

Poliisi sai maanantaina alkuiltapäivästä ilmoituksen vaunuista kadonneesta 1,5-vuotiaasta lapsesta Laukaan Vihtavuoressa.

Lapsi löytyi alle kahden tunnin kuluttua muutaman sadan metrin päästä katoamispaikasta.

Poliisin etsimä nainen oli noussut tapahtuma-aikaan Tislaajantien suunnasta Vehmasalontielle. Poliisin mukaan naisen kulkureitti on ollut erikoinen.

– Nainen ylitti Vehmasalontien paikasta, joka ei ole looginen. Hän on mennyt kansankielellä sanottuna puskasta puskaan, Latvala kertoo.

Poliisi epäili vapaudenriistoa heti alkuun, sillä lapsi löytyi metsiköstä, jonne hän tuskin olisi katoamispaikalta itse päässyt.

Poliisi pyytää edelleen asiaan liittyviä tietoja ja havaintoja.

15:31 täydennetty tutkinnanjohtajan kommenteilla.

Lue seuraavaksi