KRP: Viimeinen Turun puukotusten osallisuudesta epäilty on vapautettu

Poliisi on tänään vapauttanut tutkintavankeudesta miehen, jonka on epäilty liittyvän Turussa 18. elokuuta tapahtuneisiin puukotuksiin.

Turun puukotukset 2017
Istunnosta kertova valo oikeustalolla.
Eino Kossila / Yle

Poliisi on vapauttanut tutkintavankeudesta vuonna 1996 syntyneen miehen, jota on epäilty osallisuudesta Turun puukotuksiin.

Hän ehti olla tutkintavankeudessa puolitoista viikkoa. Häntä epäiltiin osallisuudesta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin kahteen murhaan ja kahdeksaan murhan yritykseen. Häntä ei enää epäillä kyseisistä rikoksista.

Tiistaina poliisi päästi vapaaksi kaksi marokkolaismiestä, joita myös aiemmin epäiltiin osallisuudesta Turun tapahtumiin. Heitä ei enää epäillä rikoksista.

Tällä hetkellä vangittuna on vain pääepäilty. Hän on vuonna 1994 syntynyt Abderrahman Bouanane. Häntä epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Tutkinnanjohtaja Olli Töyräs Keskusrikospoliisista ei ota kantaa siihen, toimiko pääepäilty täysin yksin.

– On liian aikaista sanoa oliko pääepäilty niin sanottu yksinäinen susi, mutta tässä vaiheessa mitään verkostoa tai isoa ryhmittymää ei ole tullut vastaan, sanoo Töyräs.

Töyräs kertoo, että pääepäilty on yhä Hämeenlinnan vankisairaalassa.

– Pääepäilty tullaan siirtämään normaaliin vankilaan sillä aikataululla, jolla terveydenhuoltoviranomaiset sen sallivat. Asia on heidän käsissään, sanoo Töyräs.

KRP:n mukaan yhdestä henkilöstä tehty kansainvälinen etsintäkuulutus Turun puukotuksiin liittyen on yhä voimassa.

Kaksi ihmistä kuoli ja kahdeksan haavoittui Turun keskustassa tehdyssä puukkoiskussa 18. elokuuta.