1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tiina Lymi aloitti uuden Mielensäpahoittaja-elokuvan kuvaukset: "Naurattaa, kun siihen liittyy häpeää, tuskaa ja nöyryytystä"

Tiina Lymi ohjaa lyhyen ajan sisään jo kolmatta pitkää elokuvaansa. Uudessa Mielensäpahoittaja -elokuvassa hänelle tärkeitä aiheita ovat yksinhuoltajuus ja lapsen kasvattaminen.

Näyttelijät Jani Volanen ja Elina Knihtilä heiluttelivat mailoja Iloisia aikoja Mielensäpahoittaja -elokuvan kuvauksissa Hämeenlinnan Aulangon golfkentällä. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Ensi syksynä ensi-iltaan tulevaa kotimaista elokuvaa "Iloisia aikoja, Mielensäpahoittaja (siirryt toiseen palveluun)" (Solar Films) kuvataan parhaillaan Hämeenlinnassa.

Kuvauksia tehdään rautatieasemalla, Aulangon golfkentällä ja hotellilla sekä Tiiriön ABC:llä. Hotellissa taltioitiin illalliskohtaus ja turkkilainen sauna loihdittiin hotellin uima-altaaseen.

Perjantaina ohjaaja Tiina Lymi kuvasi Aulangolla tiimin kanssa golfkohtausta Elina Knihtilän ja Jani Volasen kanssa.

– Tarvittiin paikka, johon toista pääosaa esittävän nuoren tytön vanhemmat tulevat yhteiselle lomalle. Tunnen nämä seudut kun minulla on kesäpaikka tässä Aulangon lähellä. Tämä on hyvä kokonaisuus, koska tarvitsimme golfkentän, hotellisviitin, kylpylän ja kaunista maisemaa, selittää Tiina Lymi syitä, miksi kuvauksia päädyttiin tekemään juuri Hämeenlinnassa.

Mielensäpahoittaja kohtaa lapsenlapsensa

Elokuvassa Heikki Kinnusen esittämä Mielensäpahoittaja aikoo kuolla, koska elämästä kadonnut tarkoitus. Juuri kun oma arkku on valmistumassa, saapuu Mielensäpahoittajan luo oma lapsenlapsi, 17-vuotias Sofia. Nuorella naisella on ongelma ja hän tarvitsee isoisänsä jääräpäisyyttä, viisautta ja lämpöä.

Tiina Lymillä on kesäpaikka lähellä Hämeenlinnan Aulankoa ja siksi hän halusi aloittaa kuvaukset siellä. Kuva: Miki Wallenius / Yle

Ohjaaja Tiina Lymi kertoo, että elokuvassa on hänelle tärkeitä yksinhuoltajuuden ja kasvattamisen teemat.

– Kun yhteisössä on tarpeeksi ihmisiä, jotka sitoutuvat esimerkiksi lapseen, niin sen ei tarvitse olla se ydinperhe.

Tiina Lymillä on ammatillisesti kova vauhti päällä.

Hän sai ensimmäisen elokuvansa Äkkilähtö ensi-iltaan helmikuussa 2016, viime kuussa teattereihin tuli Napapiirin sankarit 3 ja nyt hän ohjaa uutta elokuvaa, joka todennäköisesti on vuoden 2018 suosituimpia kotimaisia elokuvia.

Lymi hallitsee suomalaisen nolouden

Miten Lymistä tuli näin nopeasti kysytty komedian ohjaaja?

– Hah hah,en tiedä. Se taitaa liittyä tähän tyylilajiin. Puhdas komedia ei minua sillä tavalla kiinnosta, vaan minulle siihen liittyy häpeää, tuskaa ja nöyryytystä. Vasta sitten minua alkaa naurattaa. Ehkä minä ymmärrän suomalaisen nolouden.

Ehkä minä ymmärrän suomalaisen nolouden.

Tiina Lymi

Hämeenlinnan lisäksi elokuvaa taltioidaan muun muassa Tuusulassa, Vihdissä, Kirkkonummella ja Helsingissä.

Kuvauksille on varattu yhteensä 32 päivää, joista puolet tehdään ulkona.

Kirjailija Tuomas Kyrön suosittuun romaanihenkilöön perustuvan elokuvan budjetti on vajaat 1,8 miljoonaa euroa.