1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Etelä-Korea

Etelä-Korean armeija teki ohjusharjoituksen – Ballistisia ohjuksia ammuttiin maasta mereen

Etelä-Korean armeijan mukaan sen ohjusharjoitus oli vastalause Pohjois-Korean kuudennelle ydinkokeelle. Videolla armeija laukaisee Hyunmoo-ohjuksen.

Uutisvideot: Etelä-Korea ampui ohjuksia harjoituksessa
Uutisvideot: Etelä-Korea ampui ohjuksia harjoituksessa

Etelä-Korean armeija ilmoittaa järjestäneensä ohjusharjoituksen vastauksena Pohjois-Korean sunnuntaiselle vetypommitestaukselle.

Armeija kertoo tiedotteessaan, että sen harjoituksissa ammuttiin pitkän kantaman ilmasta-maahan -ohjuksia sekä ballistisia ohjuksia.

Ballistisia Hyunmoo 2 -ohjuksia ammuttiin harjoituksessa maalta mereen. Lisäksi F-15 -hävittäjistä ammuttiin raketteja. Tarkoituksena oli armeijan mukaan antaa "vakava varoitus" Pohjois-Korealle sen viimeisimmän ydinkokeen takia.

Harjoituksessa simuloitiin hyökkäystä Pohjois-Korean tärkeimpään ydinkoetukikohtaan.

Eteläkorealaiset katsoivat uutislähetystä Pohjois-Korean ilmoituksesta kuudennesta ydinkokeestaan. Kuva: Yonhap / EPA-EFE

Etelä-Korean armeija valmistautuu järjestämään uusia harjoituksia yhdysvaltalaisjoukkojen kanssa Etelä-Korean alueella.

Etelä-Korean ympäristöministeriön on lisäksi määrä ilmoittaa maanantaina, että se hyväksyy ympäristövaikutusten arvioinnin kiistellystä Yhdysvaltain ohjuspuolustusjärjestelmästä. Näin kertoo ministeriön viranomainen uutistoimisto Reutersille.

Liittolaisilta tukea toisilleen Pohjois-Koreaa vastaan

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Japanin pääministeri Shinzo Abe ovat käyneet yöllä Suomen aikaa puhelinkeskustelun, jossa he vakuuttivat lujaa sitoutumistaan toistensa puolustamiseen.

Trump totesi jälleen Yhdysvaltojen puolustavan itseään ja liittolaisiaan. Valkoisen talon mukaan käytössä ovat kaikki keinot diplomatiasta ja perinteisistä keinoista ydinasevalmiuteen.

Abe on puhunut puhelimessa myös Etelä-Korean presidentin Moon Jae-inin kanssa, ja he sopivat tavoittelevansa yhdessä kovempia YK-sanktioita Pohjois-Korealle.

Pohjois-Korea ilmoitti sunnuntaina testanneensa uutta vetypommia, joka sopii asennettavaksi mannertenväliseen ohjukseen.

Pohjois-Korean television lähettämän tiedonannon mukaan koe onnistui täydellisesti.

Lisää aiheesta:

Puolustusministeri Mattis uhkaa Pohjois-Koreaa tehokkailla ja ylivoimaisilla vastatoimilla

Venäjä haluaa todisteita Pohjois-Korean vastaisten pakotteiden vaikutuksista

Presidentti Donald Trump ydinkokeesta: Pohjois-Korea on roistovaltio

Tutkijaupseeri: Pohjois-Koreasta pitää puhua pikkuhiljaa oikeana ydinasevaltiona

Suomalaistutkija Pohjois-Korean ydinkokeesta: Ei yllätys, mutta huolestuttavia väitteitä esitetty