Ranuan jääkarhunpennun nimeksi Sisu – esitettiin myös Saulia, Satkua ja Suloa

Eläinpuiston nimikilpailuun tuli yli 18 000 ehdotusta.

eläintarhat
Ranuan jääkarhunpentu Sisu.
Jääkarhunpentu Sisu saa viettää pentuvuodet Ranualla, ennen kuin siirtyy johonkin Eurooppalaiseen eläintarhaan.Ranuan eläinpuisto

Ranuan eläinpuiston jääkarhunpennun nimeksi on valittu Sisu. Sisua ehdotettiin nimeksi kaikkiaan 94 kertaa. Nimellä juhlistetaan Suomen ja Ranuan kunnan satavuotisjuhlaa.

Jääkarhun nimeksi ehdotettiin myös muun muassa Ranua ja Ranea. Suomen satavuotisjuhla näkyi nimiehdotuksissa Finlandia, Satku ja Huntti. Pennusta haluttiin myös presidentin kaima ehdotuksilla Sauli, Mauno ja Urho Kaleva.

Eniten pennun nimeksi ehdotettiin Lumea (yli 300 ehdotusta) ja seuraavaksi eniten nimeä Sulo (liki 300 kertaa). Pyry-nimeä ehdotettiin yli 180 kertaa ja myös Ice sekä Jää olivat suosittuja ehdotuksia eri muunnoksina.

Nimeksi valittu Sisu kuvaa eläinpuiston hoitajien mielestä hyvin pennun luonnetta, joka on reipas ja periksiantamaton.

Ranuan jääkarhunpentu Sisu leikkii pallolla.
Jääkarhunpentu Sisu painaa jo arviolta 130-140 kiloa.Ranuan eläinpuisto

Vielä pari vuotta Ranualla

Nimikilpailun pääpalkinto arvottiin Sisu-nimeä ehdottaneiden kesken, ja voittajaksi tuli Annukka Moilanen Sodankylästä. Hän pääsee perheineen viettämään viikonlopun eläinpuiston lomakylässä, sekä tutustumaan eläinpuistossa jääkarhujen elämään. Muut Sisu-nimeä ehdottaneet saavat vapaalipun eläinpuistoon.

Pentu syntyi viime marraskuussa ja se viettää eläinpuistossa vielä pari vuotta. Sen jälkeen Sisu siirtyy johonkin toiseen eurooppalaiseen eläintarhaan.

Ranualla vuonna 2011 syntynyt puiston ensimmäinen jääkarhun pentu sai nimekseen Ranzo. Tuolloin suosituin nimiehdotus oli Sulo. Ranzo asuu nykyään Wienin eläintarhassa. Molempien emo on Venus ja isä Manasse, joka kuoli Ranuan eläinpuistossa noin viikko sitten.

Ranuan jääkarhunpentu sai nimekseen Sisu
Ranuan eläinpuiston jääkarhunpennun nimeksi on valittu SisuRanuan eläinpuisto