Villasta julkkisten näköisnukeiksi – Sanni Kallonen on huovuttanut muun muassa metrisen Antti Tuiskun

Uusikaupunkilainen Sanni Kallonen on huovuttanut Antti Tuiskun, Michael Monroen ja Freddie Mercuryn.

Kuva: Johanna Manu / Yle

UUSIKAUPUNKI Uusikaupunkilainen Sanni Kallonen vietti parin viikon ajan illat Antti Tuisku sylissään. Tai oikeastaan Antin näköisnukke, jonka hän teki huovuttaen. Vanusta, rautalangasta ja pussillisesta huovutusvillaa syntyi hiljalleen artistia kovasti muistuttava, metrin mittainen nukke.

Yksityiskohdat on mietitty ja toteutettu tarkasti. Nukentekijä selasi lukemattomat määrät artistin kuvia, että saisi hahmoon oikeaa ilmettä. Tuiskun käsivarren tatuointi on niin lähellä oikeaa kuin huovuttamalla vain voi saada aikaan.

Yksityiskohdat viimeisen päälle

Antti Tuiskun näköisnukke on toistaiseksi suurin Kallosen tekemistä huovutustöistä. Ensimmäiset kokeilut olivat pieniä eläinhahmoja. Kesällä Queenin kuuntelu inspiroi kokeilemaan taitoja näköishahmon tekemiseen. Syntyi noin kyynärvarren mittainen Freddie.

Kuva: Johanna Manu / Yle

– Ajattelin, että teen askartelumassasta Freddie Mercuryn näköishahmon. En kuitenkaan saanut aikaiseksi aloittaa sitä. Olin huovuttanut jonkin verran villasta ja kokeilin, saisiko siitä tehtyä. Tuli kuulemma ihan näköinen.

Kuva: Johanna Manu / Yle
Kuva: Johanna Manu / Yle

Freddien jälkeen nukentekijän käsissä syntyi Michael Monroe. Näköisnukesta on aiemmin kertonut muun muassa Rumba (siirryt toiseen palveluun).

Nuken vaatteet ovat kuin Monroen vaatekaapista, meikit kuin esikuvallaan, ja kädessä on höyryävä latte-muki.

– Otin selvää, mistä Monroe pitää. Hän kuulemma pitää latesta, ja siksi tein kupin nuken käteen.

Kuva: Johanna Manu / Yle

Rokkikukko on nähnyt kuvan hahmostaan. Terveiset tekijälle välittyivät vaimon kautta.

– On kuulemma upea.

Kuva: Johanna Manu / Yle

Seuraavaksi Michael Jackson?

Sanni Kallonen nauraa, että hänen sohvaltaan saattaa löytyä aina vähän huovutusvillaa. Illalla, lasten mentyä nukkumaan alkaa oma aika, ja Kallonen uppoutuu huovutusvälineiden kanssa sohvan kulmaan näpertämään. Antti Tuisku syntyi Anttia kuunnellen.

Antti Tuisku valmistui parissa viikossa. Kuva: Sanni Kallonen

– Kun inspiraatio vie mennessään, sitä jotenkin uppoutuu työhön. Ei huomaa, mitä kellokaan yhtäkkiä on, kun keskittyy siihen, mitä tekee.

Kallonen fanittaa kaikkia kolmea artistia, mutta myös henkilöiden persoonallinen ulkonakö inspiroi. Mielenkiintoisia ja persoonallisia hahmoja on maailma pullollaan, kunhan vain osaisi päättää, ketä seuraavaksi lähtee rakentamaan.

Kallonen haluaa haastaa itsensä ja taitonsa.

Kuva: Johanna Manu / Yle

– Olisi kiva kokeilla tehdä Michael Jackson. Minua kiinnostaa, onnistuisiko se.

Taitava käsityöntekijä toivoo, että saisi käsitöiden tekemisestä itselleen uran. Taidot riittävät moneen, mutta ehkä muotoilusta tulee se juttu, jolla Kallonen jatkossa elättää itsensä.

– Tähän asti on tullut tilaustyöpyyntöjä jonkin verran. Olen vastannut kaikille, että en vielä ota töitä vastaan. Jatkossa olisi haaveena, että voisi tehdä tätä työkseen.

Onko siis peto irti, kun Kallonen saa villat ja neulat käsiinsä?

– Ei kannata tulla lähelle, Kallonen nauraa.

Kuva: Johanna Manu / Yle