1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. ampumavälikohtaukset

Soldiers of Odinin kerhotilan edustalla ammuttiin Kemissä – yksi pidätetty

Tapahtumahetkellä kerhon edustalla ja sisätiloissa oli henkilöitä.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Soldiers of Odinin kerhorakennuksen edustalla ammuttiin lauantai-iltana Kemissä. Kerhon eteen ajoi auto, josta ammuttiin useita laukauksia.

Poliisin mukaan laukaukset kohdistettiin talon edustalla olleisiin pysäköityihin autoihin, mutta osa laukauksista sai kimmokkeen ja osui rakennukseen. Ainakin yksi luoti lävisti rakennuksen ikkunan.

Ammuskelun vuoksi on pidätetty yksi henkilö, jota tullaan esittämään vangittavaksi. Poliisista kerrotaan, että kyseessä on paikkakuntalainen mies joka on poliisille entuudestaan tuttu.

– Tässä vaiheessa tutkintaa ei ole tullut ilmi mitään sellaista, minkä vuoksi olisi syytä epäillä teolla olevan jokin aatteellinen motiivi, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Janne Koskela.

Soldiers of Odinin perustaja Mika Rannan mukaan kerhon sisällä ja edustalla oli ihmisiä ampumahetkellä. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Ranta ei osaa vielä sanoa, mistä ampuminen johtui.

– Kiinteistö on meidän käytössä, joten se oli meitä kohti tarkoitettu isku. En osaa tarkemmin sanoa mistä se johtui, Ranta kertoo.

Kuva: Risto Koskinen / Yle

Laukaukset ammuttiin lauantai-iltana puoli yhdeksän aikaan ja poliisi tavoitti tuntomerkkeihin sopivan auton sekä epäillyt puolenyön jälkeen sunnuntain vastaisena yönä. Aluksi tapaukseen liittyen kiinni otettuna oli neljä henkilöä.