Imatran Kosken koulu joutuu muuttamaan väistötiloihin – päärakennuksessa kosteusvaurioita

Päärakennuksessa toimii yläkoulu ja Itä-Suomen koulu.

Imatra
Kosken ja Itä-Suomen koulu.
Tommi Parkkinen/Yle

Imatran Kosken koulun yläkoululaisilla sekä Itä-Suomen koulun oppilailla on edessään väistötiloihin muutto vuoden kuluttua.

Kesällä tehdyssä kuntotutkimuksessa koulun päärakennuksessa havaittiin viitteitä kosteus- ja mikrobivaurioista. Ne voivat heikentää sisäilman laatua.

Kaupungin mukaan välitöntä vaaraa oppilaiden ja henkilökunnan terveydelle ei ole. Sisäilmatyöryhmän suosituksesta kaupunki kuitenkin etsii yläkoululle ja Itä-Suomen koululle väistötiloja.

Todennäköisin vaihtoehto ovat siirrettävät moduulit. Kaupunginhallitus päättää väistötiloista 11. syyskuuta. Väistötiloihin muutto tapahtuisi ensi lukuvuoden alussa eli elokuussa 2018.

Korjauksilla lukuvuosi läpi

Imatran Kosken koulussa tehdään välittömästi korjauksia, jotta koulussa olisi turvallista olla tämän lukuvuoden ajan.

Kosken koulun oppilaiden vanhemmille järjestetään tiedotus- ja keskustelutilaisuus keskiviikkona 6. syyskuuta kello 18 Karelia-salissa.

Alakoulun ei tarvitse väistötiloihin muuttaa. Alakoulu sijaitsee entisessä lyseorakennuksessa Kosken koulun päärakennuksen vieressä. Entinen lyseo peruskorjattiin noin kaksi vuotta sitten.

Linnalan koulussa tutkitaan sisäilmaa

Myös Linnalan koulussa epäillään sisäilmaongelmia. Koulussa tehdään luokkatilojen olosuhdemittauksia, joissa mitataan hiilidioksidia, kosteutta ja lämpötilaa.

Mittausten tulokset tulevat noin kuuden viikon kuluttua. Sen jälkeen kaupunki päättää jatkotoimista.

Kaupungin hyvinvointikoordinaattori Arja Kujala kehottaa oppilaita ja heidän huoltajiaan ottamaan yhteyttä terveydenhoitajaan, mikäli oppilaan epäillään oireilevan koulun sisäilmasta.

Kujalan tietoon on tullut yksi oppilas, joka on oireillut koulussa.

Linnalan koulussa on vuosien varrella tehty korjauksia tiloissa, joissa on ollut epäpuhtauksia ilmassa.