Vanhusten tileiltä huijattiin jälleen rahaa Kotkassa – poliisi pyytää havaintoja

Kahden vanhuksen pankkitileiltä huijattiin rahaa Kotkassa maanantaina aamupäivällä. Tileiltä vietiin yhteensä yli 4 000 euroa.

Kotka
Vanhus pankkiautomaatilla.
Yle

Poliisin tietoon on tullut jälleen pankkiautomaattien luona tehtyjä rahahuijauksia.

Vuonna 1938 syntynyt kotkalainen mies oli nostamassa rahaa maanantaina Kotkan keskustassa Kapteeninkadun automaatista, kun hänen taakseen oli tullut mies, joka oli näyttänyt maahan pudonnutta 50 euron seteliä. Nostettuaan setelin maasta vanhus oli todennut, että hänen automaatissa ollut pankkikorttinsa oli vaihdettu toiseen ja että setelin näyttänyt mies oli poistunut paikalta.

Kotonaan vanhus oli havainnut, että hänen pankkitililtään oli nostettu 440 euroa.

Toinen samankaltainen tapaus sattui Karhulantien automaatilla maanantaiaamuna noin kello 9.30. Uhrina oli 1939 syntynyt mies, ja hänen tililtään oli nostettu 3 800 euroa.

Poliisin tietoon on tämän vuoden aikana tullut eri puolilla Suomea useita samankaltaisia tapauksia, joissa vanhuksilta on huijattu rahaa. Poliisi jopa julkaisi elokuussa yksityiskohtaisen muistilistan rikosten ennaltaehkäisemiseksi.

Poliisi pyytää maanantaisista tapauksista havaintoja sähköpostilla osoitteeseen rikostorjunta.kymenlaakso@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon 0295 414 500.