Hyppää sisältöön

Ulosottovirasto huutokauppaa Suomen vanhimpiin kuuluvaa asemarakennusta Turengissa

Carl Albert Edelfeltin piirtämä historiallinen asemarakennus pääradan varrella on huutokaupattavana. Rakennuksessa toimivalle ravintolalle on kertynyt yli miljoona euroa velkaa.

Turengin asema on Suomen vanhimpia asemarakennuksia. Se valmistui vuonna 1862, samana vuonna kun Helsinki–Hämeenlinna –rata otettiin käyttöön. Kuva: Yle / Ville Välimäki

JANAKKALA Kanta-Hämeen ulosottovirasto myy historiallisen arvokasta rautatieasemakiinteistöä nettihuutokaupalla Janakkalassa.

Kaupan on Turengin vanha asemarakennus sekä lisäksi saunarakennus, terassirakennus ja maakellari.

Turengin asema on kaksikerroksinen puurakenteinen rakennus, jossa tehtiin suuri peruskorjaus vuosina 2008-2010.

Ravintolalla on mennyt ihan kivasti viimeiset kolme vuotta, mutta sillä ei kuitenkaan makseta isoa ja rakasta remonttia.

Mikko Sampo

Asemarakennuksessa toimivan ravintolan (siirryt toiseen palveluun) omistajan, yrittäjä Mikko Sammon mukaan tästä juontavat myös syyt miksi ravintolalle on kertynyt velkaa pitkälti toista miljoonaa euroa. Kiinteistö on vakuutena ravintolaliiketomintaa pyörittävän Turenki Railway Companyn velkojen vakuutena.

– Remotti tuli maksamaan todella paljon ja siitä tämä ongelma on syntynyt. Ravintolalla on mennyt ihan kivasti viimeiset kolme vuotta, mutta sillä ei kuitenkaan makseta isoa ja rakasta remonttia.

Pankki ja Finnvera velkojina

Sampo vakuuttaa, että huutokaupasta huolimatta hän ei aio luopua kunnostamastaan arvotalosta eikä sen ravintolatoiminnasta.

Ravintolayrittäjän mukaan parhaillaan käydään neuvotteluja lisärahoituksesta, joilla velkojat saataisiin tyytyväisiksi ja huutokauppa vältettyä.

Suurimmat velkojat ovat Janakkalan Osuuspankki ja Finvera. Huutokauppa päättyy parin viikon päästä.

Carl Albert Edelfeltin piirtämä puinen Turengin asema on säilynyt lähes alkuperäisessä asussaan, vain katolla ollut torni on purettu. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Jatkuuko asemaravintolan toiminta vielä?

– Ilman muuta, ilman taukoja jatketaan, Mikko Sampo lupaa.

Turengin asema on Suomen vanhimpia asemarakennuksia. Se valmistui vuonna 1862, samana vuonna kuin Helsinki–Hämeenlinna –rata otettiin käyttöön. Saman vuonna valmistuivat myös Järvenpään ja Hyvinkään asemat.

Carl Albert Edelfeltin piirtämä puinen Turengin asema on säilynyt lähes alkuperäisessä asussaan, vain katolla ollut torni on purettu.

Asema on suojeltu.

Lisätty 5.9.2017 klo 14.10 ravintolaliikentoimintaa harjoittavan yhtiön Turenki Railway Companyn nimi.

.
.