Rovaniemen Ollerovaaran alue kahdelle yritykselle

Vuokrasopimus 32 hehtaarin alueesta tehtiin 30 vuodeksi.

matkailu
Yrittäjä JP Mikkola seisoo Airbnb:ssä vuokralla olevan kolmionsa olohuoneessa.
Ollerovaaraan tulee tasokkaita mökkejä, yrittäjä J-P Mikkola lupaa.Anna Nevalainen / Yle

Rovaniemen kaupunki vuokraa laajan maa-alueen Ollerovaarasta kahdelle matkailuun liittyvälle yritykselle. Alue sijaitsee Ounasjokivarressa, Vennivaaran asuntoalueen pohjoispuolella.

Arctic Lifestyle aikoo rakentaa Ollerovaaraan 30 mökin kylän ja kunnostaa alueella olevan rakennuksen 120-paikkaiseksi ravintolaksi ja safaritiloiksi.

– Alue soveltuu erittäin hyvin sekä maisemiltaan että reitistöltään luontopohjaisiin ohjelmapalveluihin. Lisäksi täältä avautuu upeat maisemat Ounasjoelle ja siitä edelleen pohjoiselle taivaanrannalle. Kehitämme Ollerovaarasta lähialueen muiden yrittäjien kanssa Rovaniemen alueen uuden matkailukeskuksen, yrittäjä J-P Mikkola kertoo yrityksen tiedotteessa.

Mikkolan mukaan Rovaniemen matkailutarjonnasta puuttuu mökkikylä joka on helposti saavutettavissa, mutta silti luonnon keskellä.

Toinen yrittäjä Arctic Rally Center järjestää autojen talvitestejä ja talviajokoulutusta. Maa-alueen koko on 32 hehtaaria ja yritykset jakavat sen puoliksi keskenään. Vuokrasopimus tehdään 30 vuodeksi.

Aiemmin muun muassa venäläisyrittäjä suunnitteli matkailurakentamista Ollerovaaraan.