1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ounasvaara, Rovaniemi

Ounasvaaran yleiskaava sai lain voiman

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi kaksi valitusta Rovaniemen kaupungin tekemästä kaavapäätöksestä.

Ounasvaara, Rovaniemi
Ounasvaara, Rovaniemi, pakkanen, metsä
Pakkaspäivä Ounasvaaralla.Maija-Liisa Juntti / Yle

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt Rovaniemellä Ounasvaaran yleiskaavasta (siirryt toiseen palveluun) tehdyt valitukset. Yleiskaavan muutoksesta tehtiin kaksi valitusta KHO:een. Muutos koskee Rovaniemen kaupungin 4. kaupunginosaa Ounasvaaran alueella lähellä kaupungin ydinkeskustaa.

Viime vuoden marraskuussa Pohjois-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi kaavasta tehdyt valitukset. Hallinto-oikeus totesi, että Ounasvaaran yleiskaava ei ole lainvastainen.

KHO piti Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätöksen voimassa. KHO:n mukaan päätöksen muuttamiseen ei ole perusteita.

Kaavamuutos mahdollistaa lomamökkien rakentamisen Lapland Hotelsille Ounasvaaran hotellin lähelle. Kaavan myötä myös hotellia voidaan laajentaa. Lapland Hotels ei pääse kuitenkaan aloittamaan rakentamista ennen kuin alueelle laaditaan uusi asemakaava.

Rovaniemen kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavan joulukuussa 2014. Ounasvaaran mökkien rakentamisesta on kiistelty Rovaniemellä vuosia.

– Oikeuden päätös mahdollistaa nyt yksityiskohtaisemman kaavan valmistelutyön yleiskaavan periaatteiden mukaisesti. Hyvä, että alueen matkailullinen ja liikunnallinen kehittämistyö saadaan vihdoin eteenpäin kestävällä periaatteella, sanoo kaupunginjohtaja Esko Lotvonen kaupungin tiedotteessa.

Lisätty klo 13:11 kaupunginjohtajan kommentti.

Lue seuraavaksi