Ideaparkin laajennus tuo 100 uutta työpaikkaa Lempäälään – Yli hehtaarin autokauppa kalastelee erityisesti miehiä

Laajennuksen myötä Ideapark nousee Suomen suurimmaksi kauppakeskukseksi.

Tavaratalot & ostoskeskukset
Oulun Ideaparkin julkisivun kyltti
Tuomas Hirvonen / Yle

Lempäälään Ideaparkiin avautuu ensi kesänä laaja vaihtoautokeskus. Autokauppaa varten Marjamäessä sijaitsevaan kauppakeskukseen rakennetaan 15 000 neliön lisäosa. Laajennusosaan tulee useita autoliikkeitä ja mm. katsastustoimintaa.

Uuden aluevaltauksen uskotaan tekevän Ideaparkista nykyistä houkuttelevamman erityisesti miehille.

– Perheet viettävät meillä keskimäärin 5 tuntia aikaa. Valitettavasti tähän asti on ollut heikolla painotuksella se, mitä tarjotaan miehille ja isille. Tässä on nyt yksi vaihtoehto. Tokihan naisetkin shoppailee ja ostaa autoja, mutta kyllä tämä erityisesti osuu miesten tarpeisiin, kauppakeskusjohtaja Visa Vainiola sanoo.

Uudessa autokeskuksessa myydään arviolta 10 000–15 000 autoa vuodessa. Uusien toimijoiden jälkeen Marjamäessä toimii kaikkiaan yli 20 autokauppaa.

Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö iloitsee erityisesti uusista työpaikoista, joita arvioidaan tulevan noin 100.

– Tämä on koko kaupunkiseutua eteenpäin vievä hanke. Tampereen keskusta laajenee, joten autokaupat siirtyvät kaupungista parempien liikenneyhteyksien päähän, Rämö uskoo.

Lempäälässä on tilaa laajentua

Ideapark avattiin reilut 10 vuotta sitten. Se rakennettiin keskelle peltoa, Helsinki–Tampere-moottoritien varteen. Sijainti mahdollistaa isot laajennushankkeet - keskuksen perustaja ja pääomistaja Toivo Sukari uskoo, että kasvu ei lopu tähän.

– Meillä on toisessa päässä vielä 3–4 hehtaaria rakennusoikeutta. Voi olla, että 10 vuoden päästä Ideapark on 5 hehtaaria suurempi kuin tänään, Sukari sanoo.

Laajennuksen myötä Ideaparkista tulee pinta-alaltaan Suomen suurin kauppakeskus, kun vuokrattava liiketila kasvaa 115 000 neliöön. Kauppakeskusyhdistyksen huhtikuussa julkistaman tilaston mukaan kärjessä on nyt Espoon Sello, lähes 100 000 neliöllään.

Grafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Myynniltään Lempäälän kauppakeskus ei sijoitu 10 eniten myyvän kauppakeskuksen joukkoon.

Juttua on korjattu kello 17.17: Ideapark sijaitsee Marjamäessä, ei Marjaniemessä.