1. yle.fi
  2. Uutiset

Tervolassa ei enää tarvitse jumpata vain sisällä – uusi Leijonapuisto on kuntosali Kemijoen rannalla

Tervolan asukkaista puolet on yli 55-vuotiaita. Kuntalaisten tarpeeseen vastattiin ja syyskuun alussa valmistui uusi senioripuisto.

liikuntatilat
Leijonapuisto
Leijonapuiston avajaisia vietetään 15. syyskuuta Tervolassa.Risto Kauppi

Tervolan kuntalaiset, yhdistykset ja järjestöt ovat jo vuosien ajan toivoneet senioriliikuntapaikkojen lisäämistä. Toiveeseen on Tervolan 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vastattu. Heinäkuun lopulla aloitetut rakennustyöt on saatu päätökseen ja uusi virikeliikuntapaikka Leijonapuisto avataan 15. syyskuuta.

Puisto on toteutettu yhteistyössä yritysten ja Tervolan Lions Clubin kanssa. Rahoitusta on saatu lukuisilta tervolalaisilta yrityksiltä, sekä paljon on tehty talkootöinä. Puisto toteutetaan Peräpohjolan Leader ry:n hankkeena, jota vetää Tervolan kunta.

– Idea puiston rakentamiseen tuli kentältä. Tervolaan on rakennettu paljon liikuntapaikkoja ja nyt sitten päätimme tehdä senioripuiston, sanoo Tervolan elinkeinokoordinaattori Matti Alatalo.

Tervolan Leijonapuisto
Risto Kauppi

Lions-järjestö täyttää tänä vuonna 100 vuotta samoin kuin Suomi, Tervolan Lions Club juhlii 50- ja Tervolan kunta 150-vuotisjuhlaa. Alatalo on tyytyväinen yhteisponnistukseen ja valmistuneeseen puistoon.

– Leijonat ovat tehneet talkootunteja niin henkilöiden kuin koneiden voimin tuhansia tunteja. Tervolalaiset yritykset ovat avainasemassa ja moni on lähtenyt mukaan puistohankkeeseen, Alatalo sanoo.

Tervolan Leijonapuisto
Risto Kauppi

Leijonapuisto sijaitsee Tervolan kunnanviraston vieressä. Puistosta on suora näkymä Kemijoella. Puiston avajaisissa puiston paria kymmentä laitetta pääsee testaamaan Lapin ammattikorkeakoulun fysioterapeuttiopiskelijoiden ohjauksessa. Vaikka puisto on erityisesti suunnattu ikäihmisille, on siitä iloa kaikenikäisille kuntalaisille.

– Olemme testanneet puistoa ja vaikka kaikki ei aivan senioreita ollakaan niin villiinnyimme ja innostuttiin laitteista. Se on oikeastaan aikuisten puisto ja myös lapsille sopivia laitteita on. Viihdyttää varmasti kaikenikäisiä, Alatalo sanoo.

Lue seuraavaksi