Pohjois-Satakunnan hammashoidon keskittäminen kaatui

Pohjois-Satakunnan sosiaali- ja terveyspalvelut järjestävän PoSan jäsenkunnat eivät innostuneet hammashoidon keskittämisestä Kankaanpäähän.

Pohjois-Satakunnan seutukunta
Hammaslääkäri ja -hoitaja hoitamassa potilasta.
Hammashoidon keskittämistä suunniteltiin Pohjois-Satakunnassa.Yle

Pohjois-Satakunnassa suunniteltu hammashoidon keskittäminen Kankaanpäähän ei toteudu. Sosiaali- ja terveyspalvelut järjestävän kuntayhtymän PoSan yhtymähallitus päätyi tiistaina toteamaan, ettei keskittäminen ole tarkoituksenmukaista.

Nykyisellään Pohjois-Satakunnassa on Kankaanpään hammashoitolan lisäksi viisi pientä toimipistettä.

Hammashoidon tulevaisuutta suunnitellut työryhmä totesi äskettäin, että Kankaanpäähän kannattaisi tehdä uudet hammashoidon tilat, mutta muualla toimintaa ei ole syytä jatkaa.

Muutos olisi työryhmän mukaan parantanut hoidon laatua, helpottaanut työntekijöiden löytämistä ja tuonut tehokkuutta toimintaan.

Kunnat vastustivat

Useimmat PoSan jäsenkunnat suhtautuivat esitykseen nihkeästi. Kunnat haluavat pitää terveydenhoidon yksiköt mahdollisimman lähellä asiakkaita eikä keskittämisestä katsottu tulevan riittävästi hyötyö.

PoSan yhtymähallitus haluaa nyt selvittää, miten asiakkaiden liikkuvuutta hammashoidon eri yksiköiden välillä voitaisiin lisätä.

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän PoSan jäsenkunnat ovat Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku ja Siikainen.