Tähtien sota -sarja on tuulinen työpaikka – jo kolmas ohjaaja vaihtoon

Huippuohjaaja jätti Tähtien sodan. Nyt haussa on uusi ohjaaja.

elokuvat
Kuva Tähtiensota -elokuvasta Star Wars: Episode VII – The Force Awakens.
Star Wars: Episode VII – The Force Awakens sai ensi-iltansa 2015.AOP

Colin Trevorrow on jättänyt Tähtien sota -sarjaan kuuluvan Star Wars: Episode IX -elokuvan ohjaajapestin. Lucasfilm-tuotantoyhtiön mukaan teiden erkaneminen johtuu merkittävistä näkemyseroista ohjaajan ja studion välillä. Trevorrowin meriittilistalle kuuluu muun muassa vuonna 2015 ilmestynyt Jurassic World -elokuva, joka on Yhdysvaltojen kaikkien aikojen neljänneksi tuottoisin elokuva.

Trevorrowia pidetään kysyttynä huippuohjaajana, ja hänen lähtöään on ihmetelty alan julkaisuissa.

Hollywood Reporterin mukaan Trevorrowin saamat lähtöpassit liittyvät erimielisyyksiin elokuvan käsikirjoituksesta. Lehti on myös paljastanut, että Trevorrowin ja Lucasfilm-pomo Kathleen Kennedyn välit ovat olleet huonot.

Kesäkuussa Lucasfilm hyllytti ohjaajaduo Phil Lordin ja Chris Millerin Star Wars Anthology: Han Solo -elokuvasta, joka kertoo leffasankarin nuoruudesta. Tälläkin kerralla syyksi ilmoitettiin näkemysrot. Lord ja Miller korvattiin Ron Howardilla.

Colin Trevorrow
Colin TrevorrowRob Latour / AOP

Kuka on uusi ohjaaja?

Tähtien sodan ympärillä kuohui jo vuonna 2015, jolloin Fantastic Fourista tunnettu ohjaaja Josh Trank vaihtoi työmaata. Trankin piti ohjata sarjan pohjalta erilliselokuva, ja hänen mukaansa lähdössä oli kyse henkilökohtaisesta ratkaisusta.

Hollywoodissa spekuloidaan nyt, kuka palkataan Trevorrowin tilalle. Sopiviksi ohjaajiksi on veikattu muun muassa Christopher Nolania, Zack Snyderia sekä David Lynchia, jota houkuteltiin jo vuonna 1983 ohjaamaan Jedin paluu -elokuvaa. Tuolloin Lynch kieltäytyi tarjouksesta.

Colin Trevorrowin lähtö on saanut myös sosiaalisen median vitsiniekat liikkeelle.

– Näyttää siltä, että Starkin lapsien selviytymismahdollisuudet ovat paremmat kuin Tähtien sota _-ohjaajien, elokuva-allalla vaikuttava Angie Han tviittasi _Game of Thrones -sarjan hahmojen korkeaan kuolleisuuteen viitaten.

Lähteet: AFP