Näitä kaupataan harvoin: suomalainen siisti Futuro-ufotalo tuli myyntiin Uudessa-Seelannissa

Myyjä toivoo, että uusi omistaja pitäisi hyvää huolta ufomaisesta suomalaisesta perinnöstä.

Kuva: Yle

Uusiseelantilainen Clearwaterin perhe on saanut muutamassa päivässä runsaasti yhteydenottoja ja lukuisia tarjouksia myynnissä olevasta Futuro-kodista.

Clearwaterin perhe on myymässä noin 250 000 eurolla neljä vuotta omistamaansa kotia Warringtonin pienessä rannikkokaupungissa Uuden-Seelannin eteläosissa.

The Guardianin (siirryt toiseen palveluun) haastattelema Juanita Clearwater ei kuitenkaan halua myydä ufotaloksikin ristittyä taloa kenelle tahansa. Juanita tuntee jopa syyllisyyttä siitä, että he käyttävät loma-asuntoansa vain niin vähän, ja siksi he ovat nyt myymässä taloa.

Futuro syöpyy ihon alle. Se on kuin aikuisten puumaja

Juanita Clearwater

– Futuro syöpyy ihon alle. Se on kuin aikuisten puumaja, hän kuvaa 60-luvun lopulla lisensillä maassa rakennettua hyvin säilynyttä kotia.

Futuro vetää puoleensa kiinnostuneita

Juanita Clearwater  suunnitelee itse taloja. Hän on haikeudella myymässä suomalaisen Matti Suurosen suunnittelemaa taloa.

Näkymä Clearwaterin myytävän kodin ikkunasta. Kuva: Trademe/Juanita Clearwater

– Kananmunan muotoisessa talossa on jotain mystistä, linjojen sulavuutta ja kestävyyttä. Ikoninen muoto vetää puoleensa.

Talo ei ole pelkästään vetänyt puoleensa uteliaita Warringtonissa. Omistajat ovat saaneet muutamassa päivän myynnin (siirryt toiseen palveluun) aikana kymmeniä vakavasti otettavia tarjouksia. Koti on herättänyt huomiota sekä ulkona että myyntisivulla.

Clearwaterit ovat harkinneet Futuron siirtoa heille parempaan paikkaan, mutta päätyneet siihen, että ostajan on pidettävä koti kunnossa nykyisellä paikalla.

– Haluan myydä talon sille, joka minun tavoin on halunnut vastaavaa koko elämänsä.

**Lue myös: **