1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. telakkateollisuus

Meyerin Turun telakkaa uudistetaan liki 200 miljoonalla eurolla

Aikaisemmin telakan satsauksiin oli kaavailtu käytettäväksi 75 miljoonaa euroa. Meyerin tiedotteen mukaan rahalla hankitaan uusia valmistuslinjastoja.

Kuva: Nora Engström / Yle

Meyer nostaa Turun telakan uudistamiseen käytettävää rahaa 185 miljoonaan euroon. Aikaisemmin telakan uusimiseen oli suunniteltu käytettäväksi 75 miljoonaa euroa.

Meyerin tiedotteen mukaan investoinnit sisältävät uuden levyosavalmistuslinjaston, uuden profiiliosavalmistuslinjaston ja siihen liittyvät automaattiprofiilivaraston sekä laserhybriditeknologiaan pohjautuvan paneelilinjan.

Nämä valmistuvat vuoden 2018 lopulla ja vuoden 2019 alkupuolella.

Meyerin tiedotteen mukaan uusien investointien valmistuttua Meyer Turun telakalla on yksi maailman moderneimmista terästuotannoista ja digitaalisesti ohjattu laser-hybridi-hitsauslinjasto. Turun telakan runkotuotannon johtaja Mika Heiskanen kertoo tiedotteessa, että kun investoinnit valmistuvat, Turussa on yksi maailman moderneimmista ja tehokkaimmista runkotuotannoista. Se mahdollistaa tuotannon lisäämisen.

Turun telakka valmistautuu kasvavaan kilpailuun

Meyer Turun toimitusjohtajan Jan Meyerin mukaan satsaus on telakalle iso hyppäys eteenpäin, kun telakka valmistautuu kasvavaan kansainväliseen kilpauiluun.

– Tarvitsemme näitä investointeja ja koko henkilökuntamme jatkuvaa työpanosta, jotta pystymme täyttämään lupaukset, jotka olemme antaneet asiakkaillemme, Meyer Turun toimitusjohtaja Jan Meyer sanoo yhtiön tiedotteessa.

Loimaalainen yritys toimittaa linjastoja

Investoinnit ovat osa Meyer Turun laajempaa suunnitelmaa tuotannon kasvattamisesta kolminkertaiseksi vuoden 2014 tasosta, jolloin Meyerin perhe osti telakan.

Suomalainen Pemamek Ltd. Loimaalta toimittaa investointiohjelman uuden levyosavalmistuslinjaston sekä uuden profiiliosavalmistuslinjaston.

Pemamekin toimitusjohtaja Jaakko Heikonen on erittäin kiitollinen yhteistyöstä Meyer Turun kanssa. Hän kertoo Meyerin tiedotteessa, että on hienoa nähdä Meyer Turun voimakas kasvu.

– Olemme innoissamme, että Pemamek pystyy olemaan osa tätä kehitystä. Uskomme, että kahden suomalaisen perheyhtiön yhteistyö on hyvä tapa menestyä, sillä meillä on samanlaiset arvot ja yhtiöiden visiot.