1. yle.fi
  2. Uutiset

Tornion Panimo järjestää uuden osakeannin – tavoitteena rakentaa oma tölkityslinja ja käynnistää vienti ulkomaille

Sangen Oy käynnisti Tornion Panimon toiminnan viime vuonna. Nyt panimon tuotantokapasiteetti on yli 2 miljoonaa litraa olutta vuodessa.

pienpanimo
Tornion Panimo 12 000 litran käymistankit.
Minna Aula / Yle

Pienpanimoyhtiö Sangen Oy käynnistää uuden osakeannin. Vuoden 2016 osakeannin tavoite oli 1,5 miljoonaa euroa. Noin 8000 osaketta jäi merkitsemättä ja nyt yhtiö järjestää uuden annin tavoitteenaan kerätä kasaan 400 000 euroa.

Osakeanti on aluksi suunnattu vain osakkaille ja jatkuu myöhemmin avoimena.

Tulevaisuudessa Sangen tähtää voimakkaaseen kasvuun ja 5 miljoonan litran kapasiteettiin tuotannossa. Yhtiö panostaa myös tuotekehitykseen.

– Kertynyttä rahaa käytetään muun muassa tölkityslinjan rakentamiseen. Syksyllä hankittu pullotuslaite sekä hanatankkien täyttölaite eivät riitä pakkaamaan oluitamme riittävällä tehokkuudella. Samaan aikaan tölkin suosio juomapakkauksena jatkaa kasvuaan, kertoo Tornion panimon johtaja Kaj Kostiander.

Lisäksi panimo aikoo luoda oman myyntiorganisaation, perustaa oman myymälän ja valmistautua suoramyyntiin. Katse on myös ulkomaille.

– Oluitamme ja muita juomiamme kysellään usein myös ulkomailla. Viennin käynnistäminen vaatii kuitenkin pääomia, osaamista ja aikaa, sanoo Kostiander.

Tornion Panimo työllistää tällä hetkellä 12 henkilöä, joista kahdeksan työskentelee tuotannossa.

Lue seuraavaksi