Verohallinto varoittaa asiakkaitaan sähköpostihuijauksesta

Verohallinnon mukaan kyseessä on todennäköisesti kansainvälinen huijausyritys.

huijaus
Verotoimisto
Ismo Pekkarinen / AOP

Verohallinto varoittaa asiakkaitaan sähköpostihuijauksesta. Osalle asiakkaista on lähetetty torstaina sähköpostiviesti, jossa yritetään kalastella asiakkaiden luottokortti- ja tilitietoja valheellisen veronpalautusilmoituksen turvin.

Verohallinnon viestinnästä kerrotaan, että kyseessä on todennäköisesti kansainvälinen huijausyritys. Viestissä on verohallinnon logo, mutta ainakin osassa viesteistä lähettäjän osoite on team@live.fr (siirryt toiseen palveluun). Useissa viesteissä palautettavaksi ilmoitettu summa on ollut 318,12 euroa.

Kuvakaappaus huijausviestistä.
Kuvakaappaus huijausviestistä.

Verohallinnosta muistutetaan, että se ei koskaan pyydä tilinumeroita tai luottokorttien numeroita sähköpostilla tai tekstiviestillä. Asiakkaiden kannattaa tuhota viesti avaamatta sitä. Myös osoitteessa vero.fi (siirryt toiseen palveluun) on näkyvillä kriisibanneri, josta on luettavissa varoitus huijausviestistä.

Jos asiakas on antanut luottokorttitietonsa huijaussivustolla, kortti kannattaa kuolettaa välittömästi. Luottokorttitiedot voi kuolettaa soittamalla numeroon 020 333 (ulkomailla: +358 20 333).

Verohallinto ilmoittaa tutkivansa asiaa ja ryhtyvänsä tarvittaessa oikeudellisiin toimiin. Heidän nimissään on lähetetty useita huijausviestejä viime vuosina.