Naistenklinikan tekniset ongelmat hallinnassa, Kätilöopisto kiinni lokakuun puolivälissä

Naistenklinikka ottaa suurimman osan sisäilmaongelmista kärsivän Kätilöopiston synnytyksistä hoitaakseen lokakuussa.

Naistenklinikka (HUS)
Naistenklinikka.
Naistenklinikka.Ronnie Holmberg / Yle

Helsingin suljettava Kätilöopisto ottaa viimeiset synnyttäjät osastolle 18.10. klo 14. Tämän jälkeen synnyttämään saapuvat äidit ohjataan Naistenklinikalle tai Espooseen. Meilahden Cumulukseen avataan Naistenklinikan toimintaa tukeva potilashotelli niin ikään lokakuun puolivälissä.

Aluehallintovirasto AVI on tehnyt Naistenklinikalla sen sisäilmaan liittyvän työsuojelutarkastuksen sairaalan työntekijöiden pyynnöstä.

Tarkastaja Paula Moilasen mukaan suurimmat ongelmat näyttäisivät liittyvän HUS:n ja työntekijöiden väliseen tiedonkulkuun.

– Tästä keskusteltiin hyvin avoimesti ja työntekijät ehdottivat itse, että miten tiedottaminen pitäisi hoitaa, jotta kaikki kolmivuorotyössä olevat työntekijät saavat ajantasaista tietoa. Työntekijät toivoivat joka osastolle tarkat tiedot havaituista vioista, tehdyistä tutkimuksista, korjausaikatauluista ja niin edelleen.

Kätilöopisto
Kätilöopiston sairaala.Antti Kolppo / Yle

AVI antoi HUS:lle toimintaohjeen viestinnän parantamiseen. Aluehallintovirasto sai puolestaan pitkän yhteenvedon Naistenklinikalla tehdyistä, käynnissä olevista ja tulevista sisäilmaan liittyvistä tutkimuksista ja korjauksista.

Tarkastaja Paula Moilanen on työskennellyt pitkään HUS:n sisäilmaongelmien parissa, ja kehuu ongelmien hoidon parantuneen huomattavasti sen jälkeen, kun sairaanhoitopiiri on palkannut omia sisäilma-asiantuntijoita.

Naistenkilinkalla hoidetaan jatkossa jopa 10 000 synnytystä vuodessa.