Korot ennallaan – EKP nosti kasvuennustetta

Markkinoilla odotetaan keskuspankin pääjohtajan Mario Draghin tiedotustilaisuutta ja arviota tulevasta.

korko
Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario Draghi
Euroopan keskuspankin pääjohtaja Mario DraghiStephanie Lecocq / EPA

Euroopan keskuspankki on päättänyt pitää korot ennallaan. Näin keskeinen ohjauskorko pysyy tasan nollassa. Talletuskorko pysyy edelleen 0,4 prosenttia miinuksella ja maksuvalmiusluoton korko 0,25 prosentissa.

EKP on pitänyt keskeisen ohjauskorkonsa nollassa nyt vuoden 2016 maaliskuusta.

Pankin pääjohtaja Mario Draghi pitää tiedotustilaisuuden iltapäivällä kello 15.30 alkaen. Siinä häneltä odotetaan vihjeitä tulevan rahapolitiikan mahdollisista muutoksista.

Analyytikot odottavat EKP:n leikkaavan lainaostoihin varattua 60 miljardin euron kuukausittaista summaa. Ostosumman leikkausta on jo povattu hetken aikaa virinneen talouskasvun takia.

Aiemmin torstaina annettujen tilastojen mukaan euroalueen talous kasvoi vuoden toisen neljänneksen aikana 0,6 prosenttia. Vuoden ensimmäisen neljänneksen kasvu oli 0,5 prosenttia.

Korko- ja ostopolitiikkansa avulla keskupankki pyrkii nostamaan euroalueen inflaation hieman alle kahteen prosenttiin. Nyt inflaatio on noin 1,5 prosenttia.

EKP nosti kasvuennustetta

Euroopan keskuspankki on nostanut ennustettaan euroalueen talouskasvusta.

Keskuspankki arvioi nyt, että euroalueen talous kasvaa tänä vuonna 2,2 prosentin vauhtia, kun kesäkuun ennuste oli 1,9 prosenttia. Ensi vuodeksi ja vuodelle 2019 EKP piti ennusteet ennallaan.

Ensi vuonna ennuste on 1,8 prosenttia, ja vuoden 2019 kasvuksi ennustetaan 1,7 prosenttia, ilmoitti pääjohtaja Mario Draghi tiedotustilaisuudessaan.

Lähteet: Reuters, AP, STT