Ylen kirjeenvaihtaja Mika Hentunen on mies joka kulkee hurrikaanista hurrikaaniin – Mistä maailma puhuu -podcast-sarja alkaa

Ylen Maailma-toimituksen uusi podcast-sarja valottaa kirjeenvaihtajien arkea ja uutistapahtumien varjoon jääviä yksityiskohtia.

Kuva: Stina Tuominen / Yle

Ylen Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Mika Hentunen on jälleen pakkaamassa reppunsa ja suuntaamassa kohti seuraavaa myrskyä. Nyt suunta on kohti Floridaa ja hurrikaani Irmaa.

Tällä kertaa Hentusella on onneksi kumisaappaat – hurrikaani Harveyn aikana saappaiden hankkiminen tuotti ongelmia. 

Ylen kirjeenvaihtajat ovat maailmalla suomalaisten silmät ja korvat. He näkevät ja kuulevat, mistä maailmalla puhutaan. Uutisvirran ohi lipuu kuitenkin paljon asioita, joihin heilläkään ei ole mahdollisuutta tai aikaa puuttua.

Mistä maailma puhuu? -podcastit keskittyvät näihin asioihin. Podcasteissa kirjeenvaihtajat käyvät läpi kohdemaidensa suurten puheenaiheiden pieniä yksityiskohtia sekä pienten uutisten suurempaa merkitystä – ja avaavat myös näkymiä kirjeenvaihtajan elämään.

Ensimmäisessä osassa Yhdysvaltain-kirjeenvaihtaja Mika Hentunen vertailee kokemuksiaan Harvey-hurrikaanista hirmumyrsky Katrinaan, josta Hentunen raportoi ollessaan viimeksi kirjeenvaihtajana.

Hentunen kertoo myös askeettisesta kirjeenvaihtajaelämästään ja Washington D.C:n oudosta ilmapiiristä.

Sarjaa tehdään yhdessä Yle Puheen kanssa. Kuuntele tästä Mistä maailma puhuu? -sarjan ensimmäinen osa "Mika Hentunen ja hurrikaani Harvey":