1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulutusvienti

Helsinkiläinen ammattikorkeakoulu aloitti koulutusviennin Meksikoon – tutkinto toteutetaan kokonaan Suomen rajojen ulkopuolella

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu on aloittanut nelivuotisen koulutuksen Meksikossa. Koulutusvienti on yksi Suomen hallituksen kärkihankkeista.

Haaga-Helian lähi- ja etäopiskeluna suoritetusta koulutuksesta valmistuneita opettajia Kolumbian Bogotassa vuonna 2015. Kuva: Jari Laukia

International Business -tutkintoon johtava koulutus on yksi kaikkien aikojen ensimmäisistä kokonaan Suomen rajojen ulkopuolella toteutettavista, mutta silti suomalaisista tutkinnoista.

Latinalaisen Amerikan liike-elämän tarpeisiin räätälöityyn koulutukseen osallistuu 15 opiskelijaa.

– Tämä on meille iso askel ja me markkinoimme jo seuraavaa vuosikurssia. Puhutaan siis useista kymmenistä opiskelijoista lähivuosien aikana, Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko iloitsee.

Haaga-Helia tavoittelee toiminnan kasvua nimenomaan ulkomailta, ja se haluaa olla Suomen kansainvälisin ammattikorkeakoulu.

Meksikossa opiskelijoita kouluttavat sekä Haaga-Helian omat että paikalliset opettajat.

Meksikossa arvostetaan suomalaisen koulutuksen korkeaa laatua

Meksikon Suomen suurlähettiläällä Ernesto Céspedesillä on vahva usko maiden väliseen koulutusyhteistyöhön.

Suomalaisen koulutuksen laatu on korkeassa arvossa maailmalla.

– Meksikossa on parhaillaan meneillään koulutusuudistus. Siellä korostetaan erityisesti kieliopintoja, tietoteknisiä taitoja sekä kunnollisia opiskeluolosuhteita. Meksikon ja Pohjois-Amerikan välisessä kaupankäynnissä tarvitaan erityisesti tuotannon ja johtamisen huippuosaamista.

Opiskelijat suorittavat koulutukseen liittyviä opintojaan Meksikon ja Suomen lisäksi ainakin Kiinassa.

Ennen Haaga-Heliaa tutkintokoulutuksen järjestämisestä ulkomailla ovat ilmoittaneet ainakin Aalto yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu.