Supertähdet ja entiset presidentit keräävät rahaa hurrikaanien uhreille

Muun muassa Beyoncé, George Clooney ja Justin Bieber osallistuvat hyväntekeväisyysohjelmaan.

hirmumyrskyt
Harmaa hiuksinen mies hymyilee.
Näytteliljä George Clooney osallistuu hyväntekeväisyysohjelmaan. Claudio Onorati / EPA

Kaikki viisi elossa olevaa Yhdysvaltain entistä presidenttiä ovat yhteistoimin perustaneet ”One America Appeal” (siirryt toiseen palveluun) -varainkeruukampanjan niin Harvey- kuin Irma-hurrikaanin uhrien auttamiseksi ja jälleenrakennusta varten.

Kampanjan julkistivat presidentit Barack Obama, George W. Bush, Bill Clinton, George H.W. Bush ja Jimmy Carter. Presidentti Barack Obama julkaisi Twitter-tilillään kampanjan videon, jossa presidentit vetoavat hyväntekeväisyyden puolesta.

Avustuksia varten perustetulle tilille kerätään ja siltä pikaisesti jaetaan avustuksia tarvitseville. Järjestäjien mukaan ”100 prosenttia jokaisesta lahjoitetusta dollarista” auttaa hurrikaanien uhreja.

Kampanjan nettisivuilla kerrotaan, että presidentit halusivat toimia yhdessä Harvey-myrskyn tuhoisien tulvien jälkeen. Hyväntekeväisyyskeräystä on laajennettu koskemaan myös Floridaa lähestyvän Irma-hurrikaanin tuhoja.

Julkkiksilla yhteinen tv-tempaus

"Hand in Hand" (siirryt toiseen palveluun)-hyväntekeväisyysohjelmaan ja konserttiin puolestaan osallistuvat supertähdet kuten Beyoncé, George Clooney, Justin Bieber, Barbra Streisand ja Oprah Winfrey. Ensi viikon alussa järjestettävä tunnin mittainen erikoisohjelma lähetetään samaan aikaan on ABC-, CBS-, NBC-, Fox- ja CMT-kanavilla, sekä lisäksi sosiaalisessa mediassa Facebookissa, YouTubessa ja Twitterissä.

Kuten presidenttienkin kampanjassa avustuksia kerätään molempien hirmumyrskyjen uhreille.

Lähteet: AP