Hyppää sisältöön

Kruununprinsessa Victoria tulee viettämään oopperailtaa Helsinkiin

Victorian ovat kutsuneet Suomeen Hanasaaren kulttuurikeskus ja Svenska kulturfonden.

Kruununprinsessa Victoria tapasi Suomen presidenttiparin elokuussa Tukholmassa Suomen 100-vuotisvastaanotolla. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kruununprinsessa Victoria on tulossa katsomaan Syyssonaatti-oopperaa Kansallisoopperaan 16. syyskuuta. Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Vierailu liittyy Suomen 100-vuotisjuhlintaan. Kruununprinsessa saapuu Helsinkiin ilman perhettään ja viipyy näillä näkymin vain oopperanäytöstä seuraavaan aamuun. Kutsu saapua oopperaan esitettiin Victorialle ja tämän puolisolle, prinssi Danielille.

– Tämä on meille iloinen yllätys, kertoo Hanasaaren kulttuurikeskuksen johtaja Gunvor Kronman.

– Saimme vastikään vahvistuksen siihen, että kruununprinsessa Victoria ottaa kutsun vastaan ja ryhdymme nyt valmistelemaan vierailua yhdessä hovin ja Ruotsin Suomen Lähetystön kanssa.

Sebastian Fagerlundin säveltämä ooppera Syyssonaatti, pohjautuu Ingmar Bergmanin samannimiseen klassikkoelokuvaan. Pääroolin oopperassa laulaa ruotsalainen mezzosopraano Anne Sofie von Otter.

– Tämä teos on vahva esimerkki Suomen ja Ruotsin kulttuurisista yhteyksistä. Taustalla oleva Bergmanin elokuva ja huikea diiva, Anne Sofie von Otter, liittävät Suomen Kansallisoopperan produktion luontevasti Ruotsiin.

– Prinsessa Victoria edustaa maidemme yhteistä tulevaisuutta ja on siksikin erityisen miellyttävä vieras. Ja tuon illan oopperayleisölle vierailu tulee olemaan kuin kultareunus oopperaelämykseen,  Kronman sanoo.

Kulturfonden ja Hanasaaren kulttuurikeskus pyrkivät molemmat edistämään ruotsinkielisen kulttuurin sekä Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä.