Turun Mannerheiminpuiston raaka murha toi elinkautisen – uhrilla oli yli 80 pistohaavaa

Pitkään selvittämättömänä ollut murha alkoi selvitä tammikuussa. Tekijä oli riidellyt tyttöystävänsä kanssa ja päätti tappaa jonkun.

murha
Poliisiauto.
Poliisi ei paljasta rikoksen tekotapaa tai motiivia tutkinnallisista syistä.Henrietta Hassinen / Yle

Vuonna 1988 syntynyt turkulaismies on tuomittu elinkautiseen vankeusrangaistukseen kahdeksan vuotta sitten Turun Mannerheiminpuistossa tehdystä murhasta.

Mies murhasi vuonna 1955 syntyneen turkulaismiehen heinäkuussa vuonna 2009. Syyttäjän mukaan tekijä ei tuntenut uhriaan, vaan tämä valikoitui sattumanvaraisesti. Syytetty myönsi teon esitutkinnassa ja kertoi myös motiivistaan.

Syyttäjän mukaan mies oli riidellyt tyttöystävänsä kanssa, minkä jälkeen hän oli päättänyt, että tappaa jonkun. Mies haki tyttöystävänsä asunnolta leipäveitsen ja tikarin, joiden kanssa lähti ulos tarkoituksenaan tappaa ensimmäinen ihminen, joka tulee vastaan.

Ensin miestä vastaan käveli pariskunta, jonka tämä kuitenkin jätti rauhaan, koska oli päättänyt tappaa yhden ihmisen. Mannerheiminpuistossa mies näki puistonpenkillä yksin istuvan miehen, käveli tämän luo ja sanoi: "Sun elämäs päättyy nyt tähän." Sitten hän ryhtyi iskemään miestä tikarilla ja leipäveitsellä. Uhrista löytyi kaikkiaan yli 80 pistohaavaa.

Tekijä vangittiin murhasta epäiltynä tammikuussa. Esitutkinnassa mies näytti poliisille paikan, jonne oli kätkenyt käyttämänsä teräaseet. Asian käsittely alkoi Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa toukokuussa. Siellä epäilty määrättiin mielentilatutkimukseen.

Tuomio annettiin torstaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.