1. yle.fi
  2. Uutiset

Anna Halonen irtisanottiin Postista vuonna 2014: "Nyt olen tyytyväinen eläkeläinen"

Eläkeläinen Anna Halonen on yksi kahdeksasta, joita Yle on seurannut jo useamman vuoden ajan Elämää Postin jälkeen -sarjassa.

Työllisyys ja työttömyys
Anna Halonen
Kuva: Pekka TynellPekka Tynell

Työvelvoitteeni Postissa loppui vuoden 2014 lopussa, ja työsuhde päättyi huhtikuussa 2015. Ennen irtisanomista minulle tarjottiin Postista tiiminvetäjän paikkaa, mutta kieltäydyin. Olin jo 62-vuotias ja sairastanut syövän. Halusin nauttia elämästä, vaikka aluksi tuntuikin, että ei ole oikein, että saan työttömyyskorvausta tekemättä mitään.

Lue Annan aiemmista vaiheista tästä.

Heinäkuun alusta 2016 pääsin eläkkeelle. Se tuntui helpottavalta, vaikka työvoimatoimistosta olivat heti sanoneet, että minulle ei tulla tarjoamaan töitä. Nyt ei ole tarvinnut enää miettiä työpaikkaa tai työttömyyskorvauksia. Välitilassa oleminen päättyi.

Kun mietin nyt tällaisena eläkeläisenä Postia, ajattelen, että se on jotenkin ihan kummallinen firma. Senhän pitäisi olla yleishyödyllinen toimija. Postia ei jaeta kunnolla ja kirjeet myöhästelevät. Ihan hulluun suuntaan ovat menossa. Niillä taitaa olla pallo hukassa kertakaikkiaan.

Päiväni täyttyvät lastenlapsista, kävelystä ja jumpasta, espanjan kielen opiskelusta, miehen kanssa matkailusta sekä vapaaehtoistyöstä. Jos vertaa tätä siihen, kun olin töissä, niin nyt ei ole enää henkistä stressiä. Olen todella onnellinen ja tyytyväinen eläkeläinen.

Annan seuranta päättyy tähän.

Lue myös muiden postilaisten kuulumisia:

Eero Leino irtisanottiin Postista kolme vuotta sitten: “200 työhakemuksen kirjoittaminen oli kovaa työtä, muttei turhaa”

Kolme vuotta sitten irtisanottu Virva Takanen-Järvelin: “Mietin usein kuolemaa, mutta olen kiitollinen elämästä”

Kolme vuotta sitten irtisanottu Irmeli Haapakorpi-Valve: "Vuosi meni toipuessa, sitten tein jo kolmea työtä"

Kata Ahonen irtisanottiin Postista vuonna 2014: “Yrittäminen romutti talouden, mutta periksi en anna”

Tuomo Käyrä lähti Postista vuonna 2014: “Näytin itselleni, että minusta on vielä opiskelijaksi”

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi