Florida ei ole pelkkä lomakohde – alueella asuu 25 000 suomalaista

Suomen New Yorkin pääkonsulaatti päivittää Facebook-sivuilleen ajankohtaista, juuri suomalaisille suunnattua hirmumyrskyä koskevaa tietoa.

Ulkomaat
Poliisi partioi hurrikaani Irman tehdessä tuloaan Fort Lauderdalessa Floridassa 9. syyskuuta.
Poliisi partioi hurrikaani Irman tehdessä tuloaan Fort Lauderdalessa Floridassa 9. syyskuuta. Chip Somodevilla / AFP

Hirmumyrsky Irma lähestyy kovaa kyytiä Yhdysvaltain Floridaa, joka on myös hyvin suosittu suomalaisten asuinpaikka ja lomakohde. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että Floridassa asuu 25 000 suomalaista.

Suosittuja varsinkin suomalaisten eläkeläisten asuinpaikkoja ovat muun muassa Lantana ja Lake Worth, joissa asuu niin paljon suomalaisia, että monia palveluita saa suomen kielellä. Nuoremmat suomalaiset ovat hakeutuneet asumaan esimerkiksi Fort Lauderdaleen ja West Palm Beachiin.

Ulkoministeriön suomalaiset kattavissa luvuissa ovat mukana vain ne Floridan asukkaat, joilla on Suomen kansalaisuus. Tämän lisäksi alueella asuu muita suomalaistaustaisia.

Matkustusilmoituksia Floridaan vain satakunta kappaletta

New Yorkin pääkonsulin mukaan matkustusilmoituksia Floridaan on tehty satakunta kappaletta. Ulkoministeriöstä kerrotaan, että matkustusilmoitusten tehneet matkailijat ovat vain pieni osa kaikista matkailijoista.

Ulkoministeriö on pyrkinyt viestittämään suomalaisille tietoa hirmumyrskyn lähestymisestä. Viestissä kehotetaan seuraamaan paikallisviranomaisten ohjeita ja pitämään yhteyttä omaisiin. Viestistä selviää myös ulkoministeriön päivystyskeskuksen hätänumero.

Miamissa ja Lake Worthissä sijaitsee Suomen kunniakonsulaatti. Ulkoministeriö hoitaa Yhdysvaltain päässä tiedotustaan kuitenkin New Yorkin pääkonsulaatin kautta. Pääkonsulaatti päivittää ajankohtaista hirmumyrskyä koskevaa tietoa Facebook-sivuilleen, joilta löytyy myös linkkejä muille verkkosivuille, joista myrskyyn liittyviä asioita voi seurata.

Yleisradio päivittää sunnuntain aikana myös Floridan suomalaisia koskevaa tietoa verkkosivuilleen.

Oletko paikalla Floridassa? Kerro kokemuksistasi. Voit lähettää yhteystietosi osoitteeseen yle.uutiset@yle.fi.