Lukemista lauantaiksi: Ville Husson kivinen tie jääkiekon huipulle, eläkeläismiehestä tuli ujon pojan kaveri ja Merkel on jakkupukujen kuningatar

Keräsimme lauantai-illaksi lukupaketin, jonka parissa viihdyt ja fiksuunnut.

Viikonloppukooste
Ville Husso
Tomi Hänninen

Isän pelko toteutui, kun pojalla meni pää sekaisin – suomalainen huippulupaus tajusi, ettei pelkkä lahjakkuus riitä NHL:ään ja teki täyskäännöksen

Ville Hussoa on pidetty Suomen lahjakkaimpana jääkiekkomaalivahtina vuosikausiin. Hänen vanhempansa tekivät kaikkensa mahdollistaakseen poikansa jääkiekkounelman, mutta unelma oli sortua pojan velttoiluun. Husso ryhdistäytyi viime hetkellä ja kääntää nyt joka kiven NHL-paikan eteen.

Poika etsii hiekasta aarteita
Jaakko Väisänen nappasi kuvan Miikasta, joka etsii metallinpaljastimella aarteita rantahiekasta.Jaakko Väisänen

Yli 50 vuoden ikäero ei haitannut – ystävyys vanhan miehen kanssa mursi 12-vuotiaan pojan ujouden: "Äiti on aivan ihmeissään"

Eläkeikäisen miehen ja isänsä menettäneen pojan ystävyys sai alkunsa, kun he huomasivat, että molemmat ovat innostuneet kalastuksesta. Lue, kuinka poika pääsi uuden ystävänsä seurassa eroon ujoudestaan.

Kuvakollaasi Saksan liittokansleri Angela Merkelin erivärisistä jakkupuvuista
Yle Uutisgrafiikka

Onko Angela Merkel tylsä jakkupukuleidi vai pukeutumisen edelläkävijä?

Saksan liittokanslerin Angela Merkelin tavaramerkiksi ovat muodostuneet eriväriset jakkupuvut. Euroopan vaikutusvaltaisimman maan johtaja viestii univormullaan vaikutusvaltaansa, mutta myös sitä, että hänellä on tärkeämpääkin tekemistä kuin miettiä vaatevalintojaan.

ohjuksia ja Pohjois-Korean lippu
Pohjois-Korean ohjuksia sotilasparaatissa huhtikuussa 2017.How Hwee Young / EPA

Pohjois-Korea pelaa kovilla panoksilla – Ja se näyttää kannattavan

Pohjois-Korean uusin ohjuskoe on osa vuosia jatkunutta asetestien jatkumoa. Yhdellä kokeella ei ole suuria seurauksia, mutta se lisää riskiä sotilaalliseen konfliktiin, etenkin Pohjois-Korean lähialueella.

Ilkka “Ile” Vainio
Yle Uutisgrafiikka

Ilkka Vainio on nähnyt viihdemaailman karikot, ja nyt hän pohtii 180 astetta -haastattelussa kohua Jari Sillanpään ympärillä: "Netin myötä kaikilla on mielipide"

Suursuosikki Jari Sillanpäätä epäillään ajamisesta huumeiden vaikutuksen alaisena. Kansan kommentit ovat olleet osin tuomitsevia mutta valtaosin ymmärtäviä. Musiikkikonkari Ilkka "Ile" Vainion mukaan nettimaailma on tähtiartisteille raaka, mutta kommentit huokuvat myös aitoa huolta.

Ilkak Kanerva nuorena
Arja Lento / Yle

Ilkka Kanerva muistelee Kekkosen aikaa: "Jos ei ollut mitään aaninkia, mitä on ulkopolitiikka, niin painoarvosi ei ollut kovin häävi"

Ilkka Kanervasta tuli lauantaina Suomen pitkäaikaisin kansanedustaja. Kanervasta ei tullut kokoomuksen puheenjohtajaa, vaan eduskunnan varapuhemies ja kuusinkertainen ministeri.

Nainen pitelee kasvoistaan kiinni uupuneena.
EPA

Kipupotilaat kokevat, ettei heitä oteta vakavasti päivystyksissä – "Pahimmassa tapauksessa annetaan lähete päihdepolille"

Sonja-Elina Tähtinen tietää, miltä tuntuu, kun kipupotilasta ei oteta päivystyksessä vakavasti. Kun Tähtinen saa kipukohtauksen, johon hänen omat lääkkeensä eivät enää auta, hän lähtee päivystykseen hakemaan kipupiikkiä. Lähes joka kerta hän joutuu taistelemaan avusta.