Lukemista sunnuntaiksi: Laulaja kertoo koulukiusaamisestaan, ballerina punttisalilla ja nuorten naisten virta Amerikkaan yli sata vuotta sitten

Keräsimme sunnuntai-illaksi lukupaketin, jonka parissa viihdyt ja viisastut.

Marko Annala Kuva: Kalevi Rytkölä / Yle

Mokoma-yhtyeen solisti, kulttuurivieras Marko Annala sanoo, että kiusaamiseen suhtaudutaan vähättelevästi. Masennuksestaan kertova laulaja on yllättynyt siitä, miten moni muu on käynyt läpi samat asiat elämässään.

Kuva: Katriina Eskolan albumi

Lue juttu pohjanmaalaisista Lyytistä ja Maijasta, jotka toteuttivat unelmansa ja matkustivat Yhdysvaltoihin. Amerikasta löytyi töitä ja vapaa-aikana käytiin huviretkillä. Miehistä oli jopa runsaudenpulaa.

Myanmarin hallituksen neuvonantaja Aung San Suu Kyi. Kuva: HEIN HTET / EPA

Kansainvälinen yhteisö hiillostaa Aung San Suu Kyita rohingyojen kohtelusta, mutta Myanmarin historiasta löytyy selitys vaikenemiselle.

Kuva: Stina Tuominen / Yle

Ylen selvityksen yllätyslöydös: suomalaiset näyttävät syövän aiempaa terveellisemmin. Hyvää kehitystä tukevat nykyiset pääruokatrendit.

Kuva: Päivi Meritähti / Yle

Lahjakkaan tanssijan elämä mullistui pari vuotta sitten, kun hän tempaisi puolivahingossa häikäisevän tuloksen punttisalilla. Kärkitossuistaan 15-vuotias Fanny Lamminen ei silti suostu luopumaan.

Kuva: Tiina Jutila / Yle

Aina kun tuloeroista uutisoidaan, käynnistyy vääntö siitä, mihin saakka moiset erot ovat kohtuullisia ja oikeutettuja – vai ovatko ne kenties vääjäämättömän luonnollisen kehityksen tulosta, kirjoittaa Asta Leppä kolumnissaan.