1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. A-studio

Europarlamentaarikko Ruohonen-Lerner jatkaa perussuomalaisissa

Pirkko Ruohonen-Lerner ei näe eroa perussuomalaisten ja sinisen tulevaisuuden ohjelmien välillä

Pirkko Ruohonen-Lerner pysyy uskollisena perussuomalaisille. Kuva: Eric Vidal / EP

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikalta Brysseliin siirtynyt europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner aikoo jatkaa perussuomalaisissa. Hän toteaa A-studiolle, että on ollut perussuomalaisten ehdokkaana useissa vaaleissa ja sitoutunut perussuomalaiseen politiikkaan. Kesäkuun tapahtumat eivät siis ole vaikuttaneet hänen ajatuksiinsa puolueen jäsenyydestä.

Ruohonen-Lerner joutui kesällä selvityksen kohteeksi lausunnoistaan, jotka hän antoi pian Jyväskylän dramaattisen puoluekokouksen jälkeen. Hän ilmoitti tuolloin STT:lle, että siirtyisi Uusi vaihtoehto -ryhmään, jos olisi kansanedustaja.

Ilmoitustaan hän perustelee sillä, että liikkeellä oli väärää informaatiota, mikä johti liian nopeaan johtopäätösten tekemiseen.

Ruohonen-Lerner kertoo tavanneensa kesän aikana useita eri-ikäisiä perussuomalaisia. Hän kokee tilanteen puolueessa rauhoittuneen.

–Kukaan ei ole lähdössä pois perussuomalaisesta puolueesta. Ei ole korvaavaa puoluetta. Mihin minä lähtisin?

Hän myös  pohdiskelee perussuomalaisten ja sinisen tulevaisuuden eroja.

–En ole ihan ymmärtänyt, mikä on se poliittinen ero. Me olemme edelleen jollain tasolla ainakin sitoutuneita tismalleen samoihin ohjelmiin.

Pirkko Ruohonen-Lerner vieraili A-studiossa maanantaina. Vierailun aiheena oli yritysten veronkierron suitsiminen. Lähetys on katsottavissa Yle Areenassa.