Outo tapahtumasarja autokaupassa – uudet Fordit siirtyivät kilpailevan yrityksen takapihalle

Mikkeliläinen Vauhti-Vaunu aikoo kertoa tulevaisuudesta tiistaina. Yrityksellä on toimipisteet myös Lappeenrannassa, Kotkassa ja Savonlinnassa.

autokauppa
Ford etsii uutta jälleenmyyjää Mikkeliin, Savonlinnaan ja Kotkaan.
Petri Vironen / Yle

Mikkelissä on viikonvaiheen ympärillä ihmetelty tilannetta, jossa perinteisen autokaupan piha on tyhjentynyt uusista autoista. Yrityksen myydyimmän merkin Fordin uudet autot on siirretty muutaman sadan metrin päähän Auto-Killan takapihalle, aidatulle alueelle.

Vauhti-Vaunu on ilmeisesti Mikkelin vanhin toimiva autokauppa. Savonlinjan taustalla oleva Honkasen perhe on tehnyt autokauppaa eri merkeillä yli 70 vuotta.

Vauhti-Vaunun nykyinen omistaja ja toimitusjohtaja Petri Honkanen sanoi Ylelle maanantaina, että tietoa yrityksen toiminnasta on luvassa tiistaina iltapäivällä.

Ford: Uusi jälleenmyyjä mahdollisimman pian

Ford Suomen toimitusjohtaja Hannu Pärssinen vahvistaa, että Fordin yhteistyö Vauhti-Vaunun kanssa on päättynyt viime viikon torstaina.

– Etsimme uutta jälleenmyyjää, käymme parhaillaan neuvotteluja ja toivomme, että voimme julkistaa uuden sopimuksen vielä tällä viikolla, Pärssinen sanoo.

Maahantuoja vakuuttaa, että asiakkaiden tekemät autokaupat ovat voimassa ja saatetaan loppuun.

– Autojen toimitukset voivat viivästyä viikon tai kaksi, mutta uusi jälleenmyyjä hoitaa kaupat loppuun.

Opelia maahan tuovan Opel Finland Oy:n toimitusjohtaja Rami Kittilä ei halua kommentoida asiaa millään tavalla.

– Meillä on Vauhti-Vaunun kanssa voimassa oleva jälleenmyyntisopimus. Muuta emme voi kommentoida, Rami Kittilä sanoo.

Vauhti-Vaunussa on tehty autokauppaa yli 70 vuotta.
Petri Vironen / Yle

Vauhti-Vaunulla on toimipisteet Mikkelin lisäksi Lappeenrannassa, Savonlinnassa ja Kotkassa. Yritys on edustanut talousalueesta hieman riippuen Fordia, Opelia ja Subarua.

Vauhti-Vaunun taustalla oleva Saimaa Invest Oy on ilmoittanut vuoden 2016 liikevaihdokseen 35 miljoonaa euroa, voitokseen reilut kolme miljoonaa euroa ja työntekijämääräkseen 83.