Video: Kiekkojuniorit kantavat vanhuksia rappuja ylös ja alas, koska palvelutalon hissi hajosi – "Hyvää käsivoimatreeniä"

Hajonnut hissi on aiheuttanut päänvaivaa lohjalaisen palvelutalon väelle jo usean viikon ajan. Vanhukset on saatu kuitenkin vietyä viikottaisille ulkoilureissuille jääkiekkojoukkueen, taksikuskien ja vapaapalokunnan tarjoaman kantoavun turvin.

palvelutalot
Tyyne Laakso pääsi ulkoilemaan Harjun Kiekon A-junnujen avustamana.
Tyyne Laakso pääsi ulkoilemaan Harjun Kiekon A-junnujen avustamana.

Harjun Kiekon A-junnujen perjantaitreenien alkulämmittely hoituu tätä nykyä Petäjäkodin palvelutalon rappukäytävässä Lohjalla. Jo usean viikon ajan rikki ollut hissi pitää osan asukkaista nalkissa yläkerroksissa.

Yksi viikon kohokohdista, vapaaehtoisvoimin toteutettava ulkoiluretki, hoituu kuitenkin junnukiekkoilijoiden tarjoaman kantoavun turvin.

– Ei tämä ehkä ihan juoksulenkkiä vastaa, mutta ihan hyvää käsivoimatreeniä tämä kantaminen on, Harjun Kiekon pelaaja Jerry Stigell arvioi.

Juuri ulos kannettu Tyyne Laakso on tyytyväinen kiekkoilijoiden tarjoamaan kyytiin.

– Hienosti meni! Olen minä aikaisemminkin heidän kyydissään ollut, Laakso kehaisee.

Vapaaehtoisia ulkoiluttajia kaivataan koko ajan lisää

Lohjalaisten palvelutalojen asukkaiden ulkoilut hoituvat omaisten lisäksi lähinnä Suomen Ladun paikallisyhdistyksen kokoaman vapaaehtoisringin voimin. Anna-Liisa Lahdenpää on kiitollinen jokaisesta kävelyreissusta.

– Parasta on raitis ilma ja seura, kun ei tarvitse yksin liikkua.

Palvelutalon työntekijät ovat huomanneet hissirikossa myös positiivisia puolia. Osa asukkaista on ryhtynyt kävelemään portaissa, kun hissikyytiä ei ole ollut tarjolla. Myös vapaaehtoisrinkiin on tullut uusia kasvoja hissin vikaantumisen myötä. Heitä tarvitaan kuitenkin edelleen lisää.

– Tästä tulee hyvä mieli. Kyllä luulisi ihan jokaisella olevan aikaa tällaiseen, Harjun Kiekon pelaaja Rasmus Saarinen miettii.

Petäjäkodin hissin pitäisi tulla kuntoon lähiviikkoina, mutta ulkoilut jatkuvat sen jälkeenkin ympärivuotisesti.