Autokaupassa nopeita muutoksia – Opelin edustus siirtyy Suur-Savolle

Mikkelissä autokaupan rakennemuutos jatkuu. Vauhti-Vaunulta loppuu myös Fordin edustus.

autokauppa
Vauhti-Vaunu on tehnyt autokauppaa yli 70 vuotta.
Vauhti-Vaunu on tehnyt autokauppaa yli 70 vuotta.Petri Vironen / Yle

Viikonloppuna tapahtui Mikkelissä outo tapahtumasarja, kun uudet Fordin autot oli ajettu Vauhti-Vaunun pihasta muutaman sadan metrin päähän Auto-Killan pihalle.

Ford Suomen toimitusjohtaja Hannu Pärssinen kertoi Ylelle, että yhteistyö Vauhti-Vaunun kanssa päättyi torstaina. Ford neuvottelee uudesta jälleenmyyjästä lähipäivinä.

Vauhti-Vaunu on edustanut Kaakkois-Suomessa Fordin lisäksi Opelia ja Subarua. Opel Finland Oy:n toimitusjohtaja Rami Kittilä kertoi myöhemmin, että Opel ja osuuskauppa Suur-Savo ovat solmineet jälleenmyyntisopimuksen.

Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja Heikki Hämäläinen iloitsi uudesta automerkistä.

– Olen erittäin iloinen tästä ratkaisusta. Opel on ollut osuuskaupan valikoimissa jo 1980-luvulla, joten näin merkki palaa meille.

– Merkillä on hyvä mallisto. Myynti ja huolto keskitetään Mikkelin Pitkäjärvelle. Tietokoneyhteyksien rakentaminen vie hetken aikaa.

Rami Kittilä arvioi, että siirto Suur-Savolle tapahtuu vielä syyskuun aikana.

Merkkiedustus siirtyy Suur-Savolle myös Savonlinnassa. Savonlinnan autokaupan yksikön tulevaisuus ratkeaa lähipäivinä.

– Fordin ratkaisu on Savonlinnan kannalta tärkeä. Toivomme, että Ford tekee meidän kannalta myönteisen ratkaisun, Heikki Hämäläinen sanoo.

Suur-Savolle Opel on neljäs merkkiedustus. Opelin Rami Kittilä kertoo, että Lappeenrannassa merkkiedustus säilyy Auto-Sunilla, mutta Kotkassa kovin nopeaa muutosta ei ole tiedossa.

– Kotkasta on lyhyt matka asioida Kouvolassa, Kittilä sanoo.