Asuntomessualueen parhaat tontit vietiin päältä – jäljellä edelleen monipuolisia vaihtoehtoja

Kouvolan 2019 asuntomessujen 35 pientalotontista noin joka kolmas on varattu.

asuntomessut
Havainnekuva Kouvolan asuntomessualueelta
Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy

Kouvolan Pioneeripuiston asuntomessualueen viidestä korttelista Tallipuisto on osoittautunut suosituimmaksi alueeksi. Korttelin yhdestätoista tontista viisi on varattu. Tallipuisto sijoittuu messualueen keskelle. Myös Rantakortteli on ollut haluttu. Sen neljästä tontista kahteen on voimassa oleva varaus.

– Voidaan sanoa, että parhaat on viety päältä, sanoo Kouvolan asuntomessujen projektipäällikkö Sanna Kauppi.

Kaikkiaan messualueelle on tehty tonttivarauksia 11 ja ne jakautuvat kaikkiin kortteleihin. Tämän ansiosta valikoima on monipuolinen. Varattavana on ollut 35 pientalotonttia, joten vapaita tontteja on vielä runsaasti. Varattujen ja vapaina olevien tonttien tilanne päivittyy asuntomessujen verkkosivuille (siirryt toiseen palveluun) tämän viikon aikana. Tonttihaussa ei ole enää määräaikoja vaan haku on jatkuvasti auki. Päätöksiä laaturyhmä kokoontuu tekemään seuraavan kerran joulukuussa.

– Nyt tehdään kovasti toitä, että vuodenvaihteessa tontteja olisi tuplaten varattuna nykytilanteeseen nähden. Tosin mitään varsinaisia tavoitteita ei ole asetettu, sanoo Kouvolan asuntomessujen projektipäällikkö Sanna Kauppi.

Messualue hahmottuu katualueiden rakentumisen myötä

Vaikka varattujen tonttien määrä kuulostaa vähäiseltä, on määrä tyypillinen asuntomessualueiden tonttihaun tässä vaiheessa. Esimerkiksi viime kesän messupaikkakunnalla Mikkelissä viimeinen tontti löysi rakentajan vasta noin kymmenen kuukautta ennen messujen avautumista.

Pioneeripuiston perusrakenteiden, kuten katualueiden rakentaminen on käynnissä parhaillaan Tallitiellä ja alue alkaa hahmottua. Toistaiseksi huonoiten alueista erottuu Paja-aukio, joka on Tallipuiston rinnalla alueen suurin kortteli.

– Toistaiseksi puusto on poistettu vain katu-alueelta, joten aluetta on vielä vaikea hahmottaa, harmittelee projektipäällikkö Sanna Kauppi.

Ensimmäiset rakentajat aloittavat alkuvuodesta

Pientalotonttien lisäksi Kouvolan asuntomessualueella on Ruokalan tontti, joka on kerrostalokortteli. Siitä käydään neuvotteluja rakennusliikkeiden kanssa. Myös Korian Pioneerikoulu on myynnissä kiinteistövälittäjällä. Kiinteistöstä on tullut kyselyitä ja siellä on käynyt kinnostuneita katsomassa tiloja. Kauppoja ei kuitenkaan ole vielä syntynyt.

Ensimmäiset rakentajat messualueella aloittavat todennäköisesti alkuvuodesta. Asuntomessut pidetään Kouvolan Pioneeripuistossa kesällä 2019.