1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaikista Mercedes-Benzin automalleista hybridi- tai sähkömoottoriversio vuoteen 2022 mennessä

Smart-kaupunkiautoista tarjotaan kuluttajille ainoastaan sähköversiota kolmen vuoden sisällä.

sähköautot
Mercedes Benz sähköautoa ladataan.
Suurimmat autovalmistajat siirtyvät pikkuhiljaa tuottamaan sähköautoja.Ian Langsdon / EPA

Saksalainen autovalmistaja Daimler aikoo panostaa lähivuosina merkittävästi hybridi- ja sähköautoihin.

– Vuoteen 2022 mennessä meillä on koko Mercedes-Benzin tuotevalikoima sähköversioina, yhtiön toimitusjohtajan Dieter Zetsche kertoi maanantaina sijoittajille.

Ilmoitus tarkoittaa, että yli 50 Mercedes-Benzin automallista tullaan näkemään viiden vuoden kuluttua hybridi- tai sähkömoottoriversio. Smart-kaupunkiautot muutetaan täysin sähkötoimisiksi kolmen vuoden sisällä.

Toimitusjohtaja Zetschen mukaan akkujen jatkuva kehittyminen ja tuotantokulujen lasku heijastuu myös hintoihin.

– On realistista odottaa, että vuoteen 2025 mennessä sähköinen voimansiirto saattaa olla samassa hintaluokassa polttomoottorien kanssa, Zetschen arvioi.

Siirtyminen sähköautoihin ei ole autovalmistajille täysin mutkatonta, sillä polttomoottoriautot tarjoavat edelleen paremmat voittomarginaalit. Daimlerin talousjohtajan Frank Lindenbergin mukaan sähköautot antavat valmistajille ainoastaan "puolet tavallisen auton voitoista".

Euroopassa poliittiset tuulet puhaltavat sähköautojen suuntaan. Ranska ja Britannia ovat tänä vuonna ilmoittaneet, että ne aikovat kieltää polttomoottorilla toimivien autojen myynnin vuoteen 2040 mennessä. Myös Kiina on alkanut suunnitella polttomoottoriautojen valmistuksen ja myynnin rajoittamista.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi