Sakupe laajenemassa yritysfuusiolla Pohjois-Karjalaan – yhdistymisessä syntyisi Suomen suurin sairaalapesula

Jos yhtiökokoukset hyväksyvät suunnitelman, Karjalan tekstiilipalvelu Karteks sulautuu Sakupeen vuodenvaihteessa.

Kuva: Simo Pitkänen / Yle

Tekstiilien pesua terveydenhuoltoon ja julkiselle sektorille tuottavan Sakupen toiminta on laajenemassa yritysfuusiolla Pohjois-Karjalaan.

Sakupe on laatinut Pohjois-Karjalassa toimivan Karjalan tekstiilipalvelun Karteksin kanssa sulatumissuunnitelman, jossa Karteks sulautuu Sakupeen vuodenvaihteessa. Suunnitelma on hyväksytty yhtiöiden hallituksissa ja sen toteutuminen vaatii vielä yhtiökokousten hyväksynnän.

Sulautumisen jälkeen yhtiön liikevaihdon odotetaan nousevan yli 20 miljoonaan euroon ja siitä tulee maan suurin julkisesti omistettu sairaalapesuyhtiö. Karjalan Tekstiilipalvelun kaikki noin 60 työntekijää ovat siirtymässä niin sanottuina vanhoina työntekijöinä Sakupe-yhtiöön. Fuusion jälkeen Sakupella on lähes 250 työntekijää.

Suunnitelma sisältää yhtiön mukaan myös merkittävän investoinnin uuteen tuotantolaitokseen Joensuussa. Sakupella on nyt kaksi tuotantolaitosta, jotka sijaitsevat Siilinjärvellä ja Jyväskylässä.

Asiakkaina sairaanhoitopiirit, kuntayhtymät ja kunnat

Molemmat yhtiöt ovat kuntayhtymien ja kuntien omistuksessa. Sakupen enemmistöosakas on Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri. Lisäksi sen omistajia ovat Siilinjärven kunta, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Kuopion kaupunki, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Savon koulutuskuntayhtymä, Ylä-Savon SOTE ja Servica.

Karjalan tekstiilipalvelun pääomistaja on Siun sote eli Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä. Muita omistajia ovat Joensuun kaupunki sekä Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri.

Omistajat ovat myös yhtiöiden tärkeimmät asiakkaat.