Oudosti kadonneiden Fordien mysteeri selvisi – Perinteinen autotalo konkurssiin Mikkelissä

Yli 70 vuotta autokauppaa tehnyt Vauhti-Vaunu yritti vielä viime metreillä myydä liiketoimintansa, mutta kauppa kaatui erimielisyyksiin kiinteistön omistajan kanssa.

autokauppa
Vauhti-Vaunussa on tehty autokauppaa yli 70 vuotta.
Petri Vironen / Yle

Vihiä Vauhti-Vaunun vaikeuksista saatiin Mikkelissä jo viikonloppuna, kun uudet Fordit ja Opelit katosivat liikkeen sisältä ja pihalta. Fordit oli siirretty muutaman sadan metrin päähän Auto-Killan myymälän takapihalle. Opelin maahantuoja oli vienyt omansa.

Vauhti-Vaunu-nimellä autotaloa pyörittäneen Saimaa Invest Oy:n pääomistaja ja toimitusjohtaja Petri Honkanen ilmoitti tiistaina, että yhtiö on jättänyt konkurssihakemuksen käräjäoikeuteen.

Petri Honkasen mukaan autokaupalle olisi loppusuoralla ollut ostaja, mutta ostaja ja kiinteistön omistaja eivät päässeet yhteisymmärrykseen vuokrasopimuksen ehdoista. Yle Mikkelin tietojen mukaan ostaja olisi Mikkelissä ollut osuuskauppa Suur-Savo. Kiinteistö kuuluu Honkasen suvun omistukseen.

Petri Honkasen mukaan vaikeuksien taustalla on autokaupan yleiset vaikeudet ja uusien autojen vähäinen rekisteröinti.

– Lähdimme hakemaan lisävolyymia uusilla merkeillä, mikä tarkoitti huomattavia investointeja toimitiloihin. Investoinnit ajoivat maksuvalmiuden ja tuloksen tiukalle. Suku ei enää halunnut jatkaa autokauppaa, Petri Honkanen kertoo tiedotteessaan.

Vauhti-Vaunulla on toimipisteet Mikkelin lisäksi Savonlinnnassa, Lappeenrannassa ja Kotkassa.